Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”

Duminică, 13 Aprilie 2014 (10:17:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou proiect cu fonduri europene nerambursabile se va derula în perioada următoare la nivelul Regiunii de Nord-Est, din care fac parte județele Suceava, Iași, Botoșani, Vaslui, Bacău și Neamț. Este vorba de proiectul intitulat ”Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, care are o valoare eligibilă de 2,17 milioane de lei. Proiectul a fost promovat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, înființată de cele șase Consilii Județene din Regiunea de Nord-Est, iar contractul cu Ministerul Educației Naționale urmează să fie semnat până la sfârșitul acestei luni. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, el desfășurându-se în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” din Iași și Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău. Contribuția proprie a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, adică 12.426 de lei, și va fi suportată din bugetul propriu.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a arătat că prin obiectivele sale proiectul își propune să contribuie la adaptarea și îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C, precum și la crearea competențelor absolvenților de studii în acest domeniu din cele şase județe ale Regiunii Nord-Est, prin corelarea acestora cu specificul pieței regionale de forță de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Programe de studii flexibile și competitive pentru IT&C în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasă-neee trimis de
(13 apr 2014, 12:15:25
Băi garoiule, lasă tu proiectele cu denumiri pompoase și ia măcar și termină ce a început Flutur;

Avem școli cu bude în curte și tu vorbești SCI-FI;

În ultimii ani, au fost deschise peste 100 de șantiere pentru modernizarea școlilor, însă lucrările au fost sistate din lipsă de bani. Este și cazul școlii gimnaziale din localitatea Adâncata, unde, în 2008, a fost început un proiect de reabilitare care prevedea construirea unor toalete moderne, cu apă și canalizare.
2.   Offff Doamne, avem nevoie de firme in Suceava trimis de
(13 apr 2014, 18:39:06
Cineva trebuie sa le dea in cap la consiliul judetean cu o tableta, avem stundenti buni, avem si absolventi buni, NU avem firme bune care sa ii angajeze.

In momentul in care o sa avem Microsoft, Oracle sau alte firme mai importante in oras atunci o sa spun ca programul e justificat pana atunci multi din studentii aia ori o sa se reprofileze ori o sa plece in alt oras sa se angajeze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei