Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 6.000 de copii au vizitat unităţile de pompieri din judeţ în cadrul „Săptămânii altfel”

Duminică, 13 Aprilie 2014 (11:08:49)

În baza programului educaţional „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a organizat în perioada 7-14 aprilie Ziua Porţilor Deschise şi a desfăşurat activităţi de informare preventivă şi de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Astfel, mii de copii din întreg judeţul au trecut pragul subunităţilor inspectoratului sucevean pentru a afla cum se desfăşoară activitatea de zi cu zi a pompierilor militari. Aceştia le-au prezentat vizitatorilor tehnica de intervenţie şi echipamentele din dotare, i-au învăţat cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă precum incendiile, inundaţiile, cutremurele, dar şi în cazul în care ar descoperi elemente de muniţie rămase neexplodate.

De asemenea, copiii au urmărit exerciţii demonstrative de stingere a unor incendii, salvări de la înălţime, procedee de acordare a primului ajutor şi tehnici de descarcerare.     

Una dintre cele mai mari atracţii a fost Oly - câinele salvator antrenat pentru căutarea şi salvarea oamenilor de sub dărâmături şi din incendii, şi care după executarea comenzilor s-a bucurat de îndelungi aplauze din partea tuturor.

Până la finalul săptămânii, cele nouă subunităţi de pompieri din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret, Solca şi Vicovu de Sus au fost vizitate de peste 6.000 de copii şi 500 de cadre didactice de la mai multe instituţii de învăţământ, care au experimentat pentru o zi viaţa de pompier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de copii au vizitat unităţile de pompieri din judeţ în cadrul „Săptămânii altfel”.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 6.000 de copii au vizitat unităţile de pompieri din judeţ în cadrul „Săptămânii altfel”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era si timpul!!! trimis de
(13 apr 2014, 18:02:48
Este o idee foarte buna si sper sa mai fie aplicata si la anul. Eu cand am fost la scoala nu stiam nimic nici cum arata o sectie de politie sau de pompieri sau o fabrica, nu stiam ce fac, nu stiam cu ce se ocupa, etc. Sper sa se repete programul si alti ani, e bine sa influentam pozitiv viitoarele generatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei