Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2014 - Anul XIX, nr. 59 (5568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânăr surprins de o echipă de control silvic în timp ce încerca să incendieze o stivă de lemne

Vineri, 14 Martie 2014 (11:01:21)

Un tânăr a fost surprins în timp ce încerca să incendieze o stivă de material lemnos găsit de poliţişti şi silvicultori pe malul unui pârâu, material lemnos a cărui provenienţă era cercetată de echipa de control venită în zonă.

Joi, la ora 18.35, poliţiştii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, împreună cu reprezentanți ai ITRSV Suceava, au efectuat un control pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice la  depozitul de material lemnos aparținând unei societăți comerciale din Pojorâta – punct de lucru Sadova, ocazie cu care, în imediata apropiere, lângă un pârâu, au fost identificate mai multe piese de lemn și stive cu material lemnos.

S-au efectuat verificări în zonă, neputându-se stabili proveniența materialului lemnos, proprietarul acestuia și nici nu a fost revendicat de nici o persoană, deși au fost anunțați deținătorii de societăți comerciale din zonă cu profil depozitare și debitare lemn.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos efectuate de reprezentanții ITRSV Suceava s-a stabilit că este vorba de cantitatea de 33,06 mc de material lemnos rezultat din debitare, ce a fost ridicată și predată în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

În timpul activităților de cercetare a fost surprins în flagrant un tânăr de 25 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a încercat, cu ajutorul unor peturi cu combustibil și făclie să incendieze una dintre stivele cu material lemnos.

Acesta a declarat că a fost instigat la comiterea faptei de incendiere de către deținătorul unei firme din imediata apropiere și că acesta ar fi și proprietarul materialului lemnos.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr surprins de o echipă de control silvic în timp ce încerca să incendieze o stivă de lemne.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tânăr surprins de o echipă de control silvic în timp ce încerca să incendieze o stivă de lemne3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar cu strainii care ,,investesc” si ne jefuesc! trimis de
(14 mar 2014, 13:57:23
Investitorii de peste hotare sunt interesati atat de mult de padurile si pamninturile manoase romanesti, incat si-au infiintat chiar si o asociatie.

In ultimii ani, investitori austrieci, germani si finlandezi au investit sute de milioane de euro in achizitia de suprafete impadurite de aici. Interesul strainilor este strans legat de pretul cu care se vand paminturile, padurile.

Daca in Austria, spre exemplu, un hectar de padure se vinde, in medie, cu 10.000 de euro, in Romania costa de zece ori mai putin, respectiv 1.000 de euro.

Un fond de investitii german, de exemplu, a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a achizitiona mai mult de 10.000 de hectare de padure. Un alt fond, austriac, care opereaza mai multe firme de prelucrare a lemnului a achizitionat, in paralel, mai mult de 11.000 de hectare.

Cel mai bun exemplu il reprezinta, insa, universitatea americana Harvard, care detine, in zona Vrancea, peste 35.000 de hectare de padure.

De ce ungurii pot si noi nu? De ce noi nu reusim sa avem grija de resursele tarii!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei