Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 89 (5296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri

Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi terminat în două luni

Miercuri, 17 Aprilie 2013 (16:22:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un prim tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi finalizat în maxim două luni. Este vorba despre tronsonul dintre DN 17 (Şcheia) şi DN 2 (Pătrăuţi). Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că acest termen de finalizare a fost prezentat de către directorul firmei care realizează lucrările, SC CF Iaşi. Cu toate acestea, Nechifor a ţinut să precizeze că nu ar vrea să fie foarte oprimist cu privire la acest termen, precuparea lui fiind aceea de a face demersurile necesare pentru a asigura finanţarea acestei investiţii.

Cătălin Nechifor a spus că SC CF Iaşi a reînceput lucrările la construcţia şoselei de centură a Sucevei, suma alocată pentru anul 2013 pentru această investiţie fiind de 73 de milioane de lei (730 de miliarde de lei vechi). Şeful administraţiei judeţene a arătat că firma din Iaşi realizează lucrările din fonduri proprii, urmând să primească banii treptat de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. „Ceea ce am reuşit să discutăm cu reprezentanţii acestei companii şi cu domnul ministru Dan Şova este ca decontarea să fie ritmică. Adică firma face acum din resurse proprii lucrările, şi urmează ca documentele să fie trimise către Compania Naţională de Autostrăuzi şi Drumuri Naţionale pentru a fi decontate. Sper ca acest ritm să fie unul accelerat aşa încât să nu fie distanţe mari în timp de acoperit pentru aceste decontări, pentru că vrem să stimulăm şi constructorul să-şi facă treaba. Am căzut de acord că această lucrare ne va costa mai mult dacă o ţinem într-un regim de conservare”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a spus că dacă finanţarea invesţiei pentru anul acesta va rămâne la valoare de 73 de milioane de lei va putea fi finalizat în mod sigur tronsonul dintre DN 17 şi DN 2. „Am speranţe că la rectificarea bugetară vom reuşi să obţinem şi bani suplimentari. Dacă rămânem în acest plafon de 73 de milioane putem să închidem tronsonul DN 17- DN 2, însă vom ataca în mod clar şi celelalte două perimetre. În acest fel, dacă va exista şi o suplimentare de alocare bugetară de la bugetul de stat, există speranţa că vom putea finaliza investiţia în acest an”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi terminat în două luni.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi terminat în două luni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TRAIASCA DOMNUL FLUTUR trimis de
(18 apr 2013, 10:19:51
PENTRU VIZIUNEA ȘI EFORTUL URIAȘ depus pentru A NU face șoseaua de centura în regim de autostrada, ar trebui sa-i mulțumim încă odată domnului, iubit conducător, Flutur. Poate ca asa nu va mai varsa lacrimi la tv. și cine știe, poate nu va mai candida niciodată în vecii vecilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei