Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi elevi cu dizabilităţi, locul întâi la Campionatul naţional de tenis de masă

Luni, 21 Martie 2011 (14:16:16)

Doi elevi de la Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului au obţinut locul I la Campionatul naţional de tenis de masă „Special Olympics”, care s-a desfăşurat, pe 16 martie, la Buzău. Marian Caşu are 18 ani şi este elev al Şcolii Speciale din Gura Humorului. Băiatul este internat la Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” de un an şi jumătate, după ce a fost transferat de la un alt centru de plasament din Rădăuţi. Tânărul păstrează legătura cu familia naturală. Ancuţa Bergheaua are 16 ani şi chiar după naştere a fost instituţionalizată, fiind un copil „adoptat” de stat. Şi ea este elevă a Şcolii Speciale din Gura Humorului.

Ambii tineri premiaţi la „Special Olympics” au dizabilităţi uşoare. Câştigătorii de la „Laurenţia Ulici” au fost însoţiţi al Buzău de profesorul de educaţie fizică Rodica Creţ, de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Gura Humorului.

Şefa Centrului de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, Nadia Creţuleac, ne-a spus că nu este prima dată când copii instituţionalizaţi câştigă diferite competiţii sportive la „Special Olympics”. „Copiii noştri s-au întors, de fiecare dată, cu premii de la competiţiile de baschet, tenis de masă, atletism. În acest fel, ei demonstrează că pot să-şi învingă handicapul, dizabilităţile, şi pot face performanţă, sprijiniţi de profesorii lor”, a spus Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi cu dizabilităţi, locul întâi la Campionatul naţional de tenis de masă.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi elevi cu dizabilităţi, locul întâi la Campionatul naţional de tenis de masă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei