Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2010 - Anul XV, nr. 146 (4437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monitorizare

Problemele cu inundaţiile continuă în judeţ

Joi, 24 Iunie 2010 (13:52:06)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a continuat şi miercuri intervenţiile pentru limitarea efectelor inundaţiilor. 
Detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava au acţionat cu două autospeciale şi trei motopompe în satul Bărăşti, comuna Boroaia. 
Echipajele pompierilor militari, alături de Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei au lucrat pentru crearea unui dig de protecţie din saci de nisip şi au evacuat apa dintr-un canal colector, subdimensionat, deoarece pârâul Râşca ieşise din matcă, punând în pericol de inundare 25 de gospodării. 
Misiunea s-a încheiat joi dimineaţă, după o muncă asiduă, în jurul orei 7.30, echipajele salvând bunurile sătenilor din calea apelor.
Tot miercuri, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu o autospecială în sprijinul unei ambulanţe care a rămas blocată din cauza drumului devenit impracticabil, în urma ploilor torenţiale. Autospeciala militarilor a tractat ambulanţa pe o distanţă de circa 3 km, personalul medical reuşind apoi să-şi continue misiunea, transportând pacientul (un copil în vârstă de 1 lună) la Spitalul Municipal Fălticeni.
În Suceava, Detaşamentul de pompieri Suceava a trimis o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din beciul locuinţei lui Adrian I., de pe str. Plevnei. La ora 20.30, militarii suceveni s-au deplasat pe str. Tăbăcarilor, evacuând apa din beciurile locuinţelor lui Dorel M. şi a Savetei B.
Garda de intervenţie Gura Humorului a fost solicitată să intervină pentru evacuarea apei din beciurile şi curţile a trei gospodării inundate, din oraşul Gura Humorului, str. Ştefan cel Mare. Militarii, cu o autospecială şi o motopompă, au evacuat apa din gospodăriile lui Gheorghe F., Ioan C. şi Cristina S. 
Grupa operativă a inspectoratului a monitorizat situaţiile de urgenţă, în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, unde, pârâul Păltinoasa ajunsese la aproximativ 40 de metri de calea ferată. 
O altă zonă monitorizată a fost în satul Slătioara, comuna Stulpicani, aici DJ177 E fiind distrus pe o lungime de 20 de metri, aproximativ 200 de gospodării rămânând izolate.
Joi dimineaţă, a fost găsit şi cadavrul bărbatului din Vatra Moldoviţei luat de ape miercuri după-amiază. Corpul acestuia a ieşit la suprafaţă tocmai pe raza oraşului Frasin. Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au monitorizat podul peste râul Suceava, în zona Iţcani, din cauza faptului că apa a depăşit cota de atenţie cu circa 18 cm, solicitând în acest sens intervenţia unor echipaje ale poliţiei circulaţie pentru a restricţiona viteza de deplasare a autovehiculelor peste pod. De asemenea, este monitorizat şi cursul râului Siret, pe raza comunei Zvoriştea.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problemele cu inundaţiile continuă în judeţ.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemele cu inundaţiile continuă în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei