Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drumul spre veşnicie

Coroane de flori şi lacrimi, la căpătâiul preotului Ştefan Babiaş, decan de Bucovina

Luni, 22 Martie 2010 (14:35:23)

Catedrala romano-catolică „Sfântul Johannes Nepomuk” Suceava a îmbrăcat haină de doliu. Zeci de coroane şi buchete de flori au fost depuse luni, la căpătâiul preotului paroh Ştefan Babiaş, decan de Bucovina şi membru al Consiliului Prezbiteral, care duminică dimineaţă, la ora 8:30, a trecut la cele veşnice. Credincioşi romano – catolici, dar şi ortodocşi, au ţinut să-şi ia rămas bun de la părintele Ştefan Babiaş, care s-a înălţat la ceruri, mult prea devreme, la nici măcar 50 de ani. 
Băncile din biserică au fost ornate cu flori albe şi panglici negre. În jurul sicriului, din faţa altarului, în care a fost aşezat preotul catolic Ştefan Babiaş, credincioşii au depus trandafiri albi, coşuri cu flori multicolore, coroane cu mesaje de regret, în semn de preţuire pentru cel ce a fost decanul romano - catolic de Bucovina, preotul Ştefan Babiaş. Luni, în biserica catolică, se auzeau, în surdină, cântări specifice privegherii, iar credincioşii îngenuncheau în faţa altarului, îşi luau rămas bun de la preotul Babiaş, apoi se aşezau, pentru câteva momente, pe scaune, unde citeau câteva rugăciuni sau pus şi simplu păstrau momente de reculegere în memoria celui plecat pentru totdeauna în veşnicie.
Marţi, începând cu ora 8.30, va avea loc Sfânta Liturghie cu requiem, prezidată de către Excelenţa Sa, Petru Gherghel, episcop de Iaşi. După Sfânta Liturghie, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi condus în Parohia Romano-Catolică din Siret.
Miercuri, la ora 10:30, va avea loc Sfânta Liturghie a înmormântării, în Biserica Romano-Catolică din Siret, prezidată de către Excelenţa Sa Aurel Perca, episcop auxiliar de Iaşi.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroane de flori şi lacrimi, la căpătâiul preotului Ştefan Babiaş, decan de Bucovina.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Coroane de flori şi lacrimi, la căpătâiul preotului Ştefan Babiaş, decan de Bucovina4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei