Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Azi, cu Muntenegru, ultimul test înainte de Euro

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se gândeşte ca la partida amicală cu Muntenegru să trimită în teren aceeaşi formulă de echipă pe care ar putea-o folosi şi în primul meci de la Campionatul European, cel contra reprezentativei Franţei.

"Un ultim test în compania Muntegrului, uşor-uşor intrăm în linie dreaptă. Starea de spirit în rândul jucătorilor este bună. Sper să fim sănătoşi după meciul de mâine. Victoria e şi ea importantă. Noi românii avem darul ăsta să desconsiderăm adversarul. Pentru noi Albania, Belarus sunt adversari atât de mici încât România ar trebui să-i spulbere. Mâine vreau să rulez tot lotul să vedem nivelul la care suntem. Sper să nu avem parte de surprize neplăcute. Mă gândesc să introduc în teren 11-le care s-ar putea să fie la meciul cu Franţa. Nu va fi definitiv, pentru că se mai pot întâmpla multe până la ora jocului. În presă apar diferite formule de echipă, nici eu nu ştiu în momentul acesta care va fi primul 11", a spus selecţionerul.

El a menţionat că are două variante pentru înlocuirea lui Dorin Goian, dar nici nu vrea să se gândească la o asemenea variantă.

 

Piţurcă nu crede că România mai are secrete pentru adversari

Victor Piţurcă a afirmat că a fost surprins de decizia selecţionerului Franţei, Raymond Domenech, de a nu-l opri în lot pe mijlocaşul formaţiei Olympique Lyon Hatem Ben Arfa. "Nu m-a surprins lotul ales de Domenech. Au avut probleme medicale, Mexes, Escude. M-a surprins lăsarea lui Ben Arfa acasă, care mi se pare un jucător valoros. Dar au fost opriţi în lot jucătorii cei mai în formă", a menţionat Piţurcă, care a adăugat că nu poate să tragă prea multe concluzii după meciul amical Franţa - Ecuador, scor 2-0.

Piţurcă este de părere că reprezentativa tricoloră are un avantaj deoarece joacă de multă vreme în aceeaşi formulă. "Italienii, francezii şi mai ales olandezii ne cunosc foarte bine. Nu numai noi îi studiem pe ei, ci şi ei pe noi. E un avantaj că avem o echipă aproape formată. În ultima perioadă, România a folosit cam acelaşi nucleu de jucători. Relaţiile de joc sunt bine puse la punct. Calificarea se va decide în funcţie de cine va fi mai bine organizat, cine va greşi mai puţin, cine va fi mai inspirat, cine va avea mai multă şansă", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul a menţionat că s-a speriat de forţa arătată de reprezentativa Olandei în partida amicală contra Danemarcei: "Ne-am uitat la Olanda-Danemarca, ne-am speriat de prima repriză. Am văzut prima repriză împreună cu băieţii, cea de-a doua a fost mai mult amicală, n-au mai forţat".

 

Meciul de diseară se joacă la ora 20.30

Victor Piţurcă s-a arătat amuzat de gestul fotbaliştilor Adrian Mutu şi Bogdan Lobonţ, care au sunat într-o emisiune televizată şi s-au dat drept suporteri ai echipei naţionale, atunci când selecţionerul era în studio. "De ce ar fi trebuit să mă supăr? M-au distrat numele pe care şi le-au luat, Vasile şi Gheorghe. Gheorghe i se potriveşte lui Bogdan Lobonţ. Şi Gheorghiţă i se potriveşte", a adăugat Piţurcă.

După antrenamentul disputat, vineri, la Mogoşoaia, componenţii echipei naţionale au primit din partea sponsorului tehnic, Adidas, patru replici, de câte 1,80 metri fiecare, ale echipamentului de joc care va fi folosit la Campionatul European din Elveţia şi Austria, pe care erau trecute încurajări din partea suporterilor tricolorilor. De asemenea, fotbaliştii români au făcut o poză de grup pentru un alt sponsor, compania Gillette.

Partida amicală România - Muntenegru se va disputa, sâmbătă, cu începere de la ora 20.30 pe stadionul Steaua.

 

Goe, la un pas să rateze turneul final

Accidentarea suferită, vineri, la antrenament, de fundaşul echipei naţionale a României Dorin Goian, este una uşoară, "care nu pune în pericol participarea sa la Euro-2008", a declarat pentru MEDIAFAX ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Paul Zaharia.

"În urma controlului medical efectuat astăzi de doctorii echipei naţionale, s-a constatat că jucătorul Dorin Goian a suferit o inflamaţie a părţilor moi la călcâiul drept, fapt care nu pune sub nici o formă în pericol participarea sa la Euro-2008", a precizat oficialul FRF.

Fundaşul Dorin Goian a părăsit terenul înainte de finalul şedinţei de pregătire de vineri dimineaţă.

De la anunţarea lotului de jucători pentru Campionatul European din Austria şi Elveţia, Victor Piţurcă a fost nevoit să renunţe la doi jucători din cauza accidentărilor. Mijlocaşul Ovidiu Petre s-a accidentat la genunchi în cadrul vacanţei organizate de FRF în Antalya, iar portarul Dănuţ Coman a suferit o fractură a degetului mare de la mâna stângă.

 

Adversarii de azi spun că România are echipă bună

Mijlocaşul muntenegrean Vladimir Bozovici, care evoluează la Rapid, a afirmat că România este favorită în meciul amical cu reprezentativa ţării sale şi a adăugat că echipa antrenată de Victor Piţurcă nu trebuie subestimată la turneul final al Campionatului European, informează cotidianul Vijesti .

"Avantajul nostru este motivaţia pe care o avem, împotriva unei echipe de calitate. România este considerată cu a patra şansă în grupa de la Euro, toată lumea vorbeşte că e outsider, dar orice e posibil. Toată lumea îşi aminteşte de generaţia lui Răducioiu, Hagi, Petrescu sau Dumitrescu. România nu trebuie subestimată", a declarat Bozovici, adăugând că îşi doreşte să continue la Rapid, chiar dacă unele cluburi, printre care Hamburg, s-au arătat interesate de el.

Cotidianul muntenegrean Vijesti l-a comparat pe Adrian Mutu cu un "coiot", precizând că atacantul va încerca să dea încredere suporterilor înainte de Euro-2008. "Muntenegru e în faţa unui duel infernal cu România, care se pregăteşte de Euro. Mutu, Marica sau Chivu sunt jucători esenţiali, importanţi. Atmosfera pe stadionul Ghencea probabil va fi incendiară. ’Coiotul’ Mutu şi compania vor face totul pentru a câştiga şi a le da astfel încredere suporterilor înainte de Euro", a scris cotidianul Vijesti.

Căpitanul Muntenegrului, Mirko Vucinici, s-a accidentat în partida amicală cu Kazahstan, dar va fi apt de joc pentru meciul de astăzi cu România.

Fundaşul Milan Jovanovici, care evoluează în România, la Universitatea Cluj, a declarat că fotbalul românesc este în creştere. "Se investesc foarte mulţi bani, acest lucru reflectându-se şi în calificarea echipei naţionale la un turneu final după opt ani. Există şi destul stres în campionatul românesc", a spus jucătorul pentru acelaşi ziar.

 

Selecţionerul Spaniei crede că România poate produce surpriza

Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Luis Aragones, a declarat, vineri, că reprezentativa României poate fi una dintre suprizele de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, informează site-ul oficial al UEFA.

"Orice echipă poate câştiga Euro, dar Germania, Italia şi Franţa sunt cele mai periculoase adversare ale Spaniei. Apoi Grecia, România şi Portugalia pot fi surprizele acestui turneu final. Grecia este campioana en-titre, România are o echipă foarte bună, iar Portugalia are un mare potenţial. Este foarte greu să faci o ordine între cele 16 participante", a spus Aragones.

La Euro-2008, Spania va evolua în grupa D, alături de Grecia, Rusia şi Suedia.

România face parte din grupa C la Euro-2008, alături de Franţa, Italia şi Olanda.

 

Poliţişti români, trimişi la Euro

Poliţia de Frontieră Română (PFR) a anunţat că va colabora cu autorităţile austriece şi elveţiene pentru asigurarea securităţii Campionatului European de Fotbal 2008, trimiţând deja 10 poliţişti în Austria.

Campionatul European de Fotbal 2008 se va desfăşura în perioada 7-29 iunie, în Elveţia şi Austria, iar Poliţia de Frontieră Română va ajuta ofiţerii austrieci şi elveţieni la controalele de la graniţe şi în combaterea infracţiunilor la punctele de trecere a frontierelor.

Poliţiştii români şi cei străini vor face schimb de informaţii şi date importante pentru asigurarea securităţii şi vor întări controalele la graniţe, pentru a preveni din timp tentativele de trafic de persoane, migraţie ilegală sau trafic de bunuri interzise.

De asemenea, pentru controlul documentelor şi circulaţiei pe artelele din punctele de frontieră va fi suplimentat personalul de specialitate.

PFR a trimis, deja, 10 poliţişti de frontieră în Austria, din 27 mai, care îşi vor ajuta colegii austrieci de la cinci puncte de trecere a frontierei pentru controalele temporare introduse în perioada Campionatului European de Fotbal.

Controalele la frontiera austriacă vor avea loc în perioada 2 iunie, orele 00.00 - 1 iulie, orele 24.00 şi nu vor afecta cetăţenii români care vor să călătorească în această ţară.

Autorităţile bulgare vor introduce, de asemenea, o serie de controale la punctele de trecere a graniţei, până la 1 iulie 2008.

PFR avertizează şoferii ca în această perioadă să folosească toate punctele de trecere deschise traficului internaţional, pentru a evita aglomeraţia în vămi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Azi, cu Muntenegru, ultimul test înainte de Euro.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Azi, cu Muntenegru, ultimul test înainte de Euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei