Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Aflat în vizită în Bucovina, Reghe a vorbit franc despre realităţile fotbalului românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Antrenorul momentului în România, Laurenţiu Reghecampf a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute patru zile de neuitat în Bucovina, alături de soţia Ana Maria şi de fiul său cel mic, „Bebeto. Deosebit de încântat de ceea ce a găsit la prima sa vizită pe aceste meleaguri, „Reghes-a încumetat să acorde un interviu în exclusivitate Monitorului de Suceava, nu înainte însă de a promite că va reveni cu prima ocazie în Bucovina, simţindu-se copleşit de căldura şi ospitalitatea oamenilor de aici.

 

Din momentul în care aţi venit antrenor la Steaua, aţi declarat că veţi câştiga la pas campionatul. Eraţi atâtde sigur că aşa se va întâmpla saua fost doar o metodă pentrua vă motiva jucătorii?

Am ştiut întotdeauna ce valoare am ca om şi ca antrenor, fiind la fel de conştient de valoarea pe care o au fotbaliştii Stelei. Trebuia cineva foarte bun ca să lucreze cu cei mai tari jucători din România, iar acela am fost eu.

 

Dupăatâţiaani petrecuţiîn Germania,cum a decurs reacomodarea cu stilul de viaţă şi lumea fotbalului din România ?

Când am revenit în ţară m-am lovit de realitatea şi de mentalitatea fotbalului românesc ca de stâncă. Am sperat mereu şi încă mai cred că noi, cei tineri, putem schimba mentalitatea aceasta bolnavă, dar pare că este foarte greu. Nepotismele construite în atâtea decenii au ajuns să aibă rădăcini foarte dificil de distrus.

 

Ce s-a schimbat la Steaua după venirea lui Reghecampf, astfelîncât o echipă care nu a mai câştigat titlul de 7 ani, a ajuns să domine de o manieră categorică fotbalul românesc ?

Am schimbat tot la Steaua de la venirea mea. Mentalitate, metode noi de antrenament, respect reciproc şi foarte multă muncă, izbutind ca într-un timp relativ scurt să devenim foarte uniţi, ca o adevărată familie. Am instaurat o ierarhie, astfel încât fiecare să ştie exact care este răspunderea lui.

 

Credeţică lumea a devenit brusc invidioasă pe succesul antrenorului Reghecampf, în condiţiile în care, de multe ori, aţi ajuns să fiţi criticat prin mass-media chiar şi atunci când jocul echipei părea să vă dea dreptate?

Mediocrii sau cei fără scrupule pot să comenteze ce vor, pe mine mă interesează să-mi fac treaba în mod profesionist acolo unde muncesc, să las ceva în urma mea. Cum s-a întâmplat şi la Steaua... titluri, supercupe, satisfacţii în rândul fanilor, meciuri de neuitat.

 

„Nu-mi reproşez nimic”

Acum, la plecarea dinRomânia în Arabia Saudită, aveţi să vă reproşaţi ceva legat de conflictele cu Victor Piţurcă, Mitică Dragomir sau Puiu Iordănescu ?

Nu am să-mi reproşez nimic. Când sunt atacat răspund prin fapte, ăsta e modul meu de a spune că sunt cel mai bun. Când unii vorbeau în gol pe la televizor, eu făceam istorie pe teren.

 

Cum a decurs colaborarea cu Gigi Becali pentru că este clar, în ciuda declaţiilor dumneavoastră liniştitoare, au fost şi momente în care aţi părut supărat de anumite aspecte din viaţa clubului ?

Am avut o relaţie bazată pe un respect extraordinar cu Gigi Becali. Au fost câteva momente, să spunem, tensionate, în perioada petrecută la Steaua, pe care le-am reglat însă împreună cu soţia mea şi patronul echipei. Faptul că am fost demn în faţa lui Gigi Becali şi modul în care am reuşit să gestionez relaţia cu acesta i-a făcut pe cei care au trecut pe la Steaua înaintea mea să realizeze ce mici au fost din toate punctele de vedere.

 

Pentru microbistul de rând pare greu de înţeles cum o echipă care a produs zeci de milioane de euro în ultimii doi ani ajunge să aibă datorii de 3-4 luni la jucători...

Acum sunt antrenor în altă parte şi nu cred că-şi are rostul această discuţie. Oricum, să ştiţi că la Steaua a fost perfect în comparaţie cu ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc.

 

Care a fost jucătorul dumneavoastră preferat în perioada în care aţiantrenat Steaua?

Fiecare jucător al Stelei a fost ca şi copilul meu, toţi au fost incredibili. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu aşa fotbalişti profesionişti.

 

În condiţiileîn care au plecat Laurenţiu Reghegampf, Tomi Neubert, Tătăruşanu, Pintilii şi Piovaccari ce şanse are Steaua să mai ia campionatul, ţinând cont că până în acest moment nu s-a făcut nici un transfer notabil ?

În cei doi ani petrecuţi acolo am făcut câţiva paşi importanţi spre performanţă, sunt sigur că Steaua nu va muri fără noi. Am lăsat în urmă o echipă puternică, un mecanism, o locomotivă orientată pe un drum bun. Cred că noul antrenor, Costel Gâlcă, are capacitatea să ducă mai departe ceea ce am început eu.

 

Puteţi spune ce jucători ar fi fost pe lista dvs de priorităţi dacă aţi fi rămas la Steaua?

Este tardiv să vorbim despre ceea ce aş fi vrut eu...am plecat deja din Ghencea. Acum, Costel Gâlcă este cel care trebuie să spună ce îşi doreşte.

 

Impresionat de Olanda şi Germania

Dupămeciurile dela Campionatul Mondial pe care aţi apucat să le vedeţi până acum, care este în opinia dumneavoastră principala favorită la titlu ?

Chiar dacă Olanda şi Germania sunt cele care au impresionat în primele partide, sunt de părere că tot ţara gazdă, Brazilia, are cele mai mare şanse la cucerirea trofeului.

 

Credeţi că România ar fi putut face mai mult decât Grecia în faţa Columbiei cu Laurenţiu Reghecampf în postura de selecţioner?

România putea şi trebuia să fie la masa bogaţilor, am mai spus-o. Problema este însă alta, acolo, la naţională. Să nu uităm că mare majoritatea jucătorilor de la echipa naţională au făcut istorie pentru Steaua. Selecţionerul Victor Piţurcă este cel care trebuie să răspundă de ce nu a făcut nimic la echipa naţională, chiar dacă a avut la dispoziţie un lot competitiv.

 

Aveţi vreo amintire din cariera dvs legată de fotbalul sucevean?

Am apucat să evoluez împotriva Forestei pe când eram jucător la Steaua.

Fotbaliştii suceveni mi-au părut foarte motivaţi, a fost greu să câştigăm împotriva lor.

 

Ştiaţi că secundul dumneavoastră, Cristi Ţermure, a jucat pentru un sezon la ForestaSuceava atunci când această echipă activa în primul eşalon?

De la el ştiu ce uniţi sunt bucovinenii pe teren şi în afara lui. Cu Cristi sunt prieten din copilărie, este un om extraordinar, mă ajută foarte mult în ceea ce fac.

 

Care ar fi primele lucruri ce ar trebui schimbate în fotbalul românesc astfel încât acest sport să ajungă competitiv pe plan extern în perioada  următoare ?

Cum am mai spus şi mai devreme, în fotbalul românesc trebuie tăiat răul de la rădăcină. Nepotismele, minciuna, făţărnicia... Trebuie să aducem profesionişti. Antrenori de copii şi juniori capabili. Avem nevoie de  infrastructură, care este ca şi inexistentă, stadioanele sunt îmbătrânite. Multe ar fi de schimbat... Trebuie scoşi pe uşa din dos cei care se leagă de scaune şi habar n-au de fotbal. Afară cu mediocrii!

 

Ce aveţi să le transmiteţi celor care v-au criticat opţiunea de a merge să antrenaţi la Al Hilal, în Arabia Saudită, printre cămile?

Le urez să aibă parte în viaţa asta de o firimitură din faima, talentul, omenia, notorietatea şi banii mei.

 

Soţia dumneavoastră a devenit în ultimii ani un impresar important pe piaţa jucătorilor din România. Ne puteţi spune numele unor fotbalişti tineri pe care Ana Maria pariază ?

Nicuşor Stanciu de la Steaua şi Dorin Rotariu de la Dinamo.

 

Ce hobby-uri mai aveţi în afară de fotbal ?

Îmi place să gătesc, aşa îi fac fericiţi şi pe ai mei. Culeg reţete culinare de peste tot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aflat în vizită în Bucovina, Reghe a vorbit franc despre realităţile fotbalului românesc.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aflat în vizită în Bucovina, Reghe a vorbit franc despre realităţile fotbalului românesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei