Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 301 (7913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Protest

În spitalele din județul Suceava SANITAS e în grevă japoneză, fără întreruperea activității

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii sindicatului SANITAS din Spitalul Județean de Urgență Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Fălticeni și Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret sunt, de miercuri seara, în grevă japoneză, adică protest fără întreruperea activității. Liderul județean al SANITAS Suceava, Romică Bălan, a declarat, joi, că membrii de sindicat poartă la serviciu banderolele albe cu însemnul de grevă și asigură integral activitatea medicală.

În cursul zilei de joi, o delegație a sindicaliștilor se va întâlni cu prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, pentru a-l informa despre nemulțumirile angajaților din sistemul sanitar și din asistența socială, generate de ordonanța de urgență prin care se blochează acordarea creșterilor salariale pentru o parte dintre angajații din sistemul sanitar. „Vom depune și un memoriu pentru a fi înaintat Guvernului, în care vom cere aplicarea Legii nr. 153/2017 a salarizării pentru toți angajații: acordarea creșterilor salariale pentru TESA și pentru personalul medico-auxiliar, corelarea sporurilor cu salariul în plată și acordarea stimulentului de pandemie pentru personalul din asistență socială. Tot joi, o delegație a SANITAS Suceava se va alătura colegilor din toată țara la protestul organizat la București, la Parlamentul României, pentru a cere drepturile prevăzute de legi”, a declarat Romică Bălan. Liderul sindical a subliniat că SANITAS nu cere altceva decât „ca statul să-și respecte obligațiile asumate față de toate categoriile de personal din sistemul sanitar și să achite datoriile neplătite față de angajații din asistența socială”.

Conform actelor normative actuale, majorările salariale ar fi acordate doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022, față de salariul de bază actual. Federația SANITAS a cerut salarii de bază pentru toți salariații din sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.

De cealaltă parte, conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin purtătorul de cuvânt, dr. Dan Teodorovici, a declarat: „Este dreptul lor acest protest. La spitalul judeţean salariile și sporurile sunt la maximum cât permite legislația”.

SANITAS Suceava are aproximativ 1.900 de membri, în spitalele din județ și la unitatea de asistență medico-socială (fostul spital) „Carmen Sylva”, din Broșteni.

Conform listei cu veniturile salariale nete afișate pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Suceava,https://spitaluljudeteansuceava.ro/wp-content/uploads/2021/12/OCTOMBRIE.pdf, veniturile îngrijitoarelor și infirmierelor din această unitate medicală sunt între 2.688 de lei (îngrijitoare temporară) până la 4.042 de lei (la stația de hemodializă) și 4.977 (oftalmologie și anatomie patologică/medicină legală), cu o medie de 3.300 de lei. În funcție de vechime și alte criterii legale luate în calcul la stabilirea veniturilor, sumele pot fi diferite între angajați care lucrează în aceeași secție pe posturi similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În spitalele din județul Suceava SANITAS e în grevă japoneză, fără întreruperea activității.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În spitalele din județul Suceava SANITAS e în grevă japoneză, fără întreruperea activității0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei