Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Amenzi de 5.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari luna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte amenzi în valoare totală de 5.000 de lei şi 26 de avertismente au fost aplicate luna trecută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava în urma unor controale. Bilanţul a fost prezentat ieri, de directorul executiv al instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a precizat că în iunie inspectorii sanitari din subordine au efectuat 277 de verificări.

Potrivit şefului DSP, abaterile depistate cu ocazia controalelor au constat în general în neefectuarea cursurilor obligatorii de instruire cu privire la noţiunile fundamentale de igienă şi neefectuarea la timp a examenelor medicale de către angajaţi.

Astfel, luna trecută, pentru neregulile constatate, inspectorii sanitari au emis câte o amendă de 500 de lei unui distribuitor-transportator din Suceava şi unei secţii de producţie a apelor îmbuteliate din Suceava, motivul fiind reprezentant de neefectuarea de către personal a cursurilor de igienă. Tot în Suceava, o altă amendă, de această dată de 1.500 de lei, a fost aplicată în cazul unui producător primar, pentru nerespectarea normelor de confort pentru zonele de locuit. La Câmpulung Moldovenesc, inspectorii sanitari au amendat cu 500 de lei un depozit angro şi cu 1.000 de lei un fast food, tot din cauza neefectuării de către personal a cursurilor de igienă. La Vatra Dornei, o amendă de 1.000 de lei a fost aplicată în cazul unei unităţi de cosmetice pentru nemarcarea datei de deschidere a trusei de sterilizare.

De menţionat că, în iunie, 80 din cele 277 de controale au fost întreprinse la unităţile sanitare fără paturi. Astfel, au fost verificate 48 de cabinete de medicină de familie, două ale medicilor specialişti din ambulatorii, 14 cabinete dentare, un laborator de analize medicale, o societate de turism balnear şi de recuperare, 11 firme de îngrijire la domiciliu, o unitate medico-socială şi două cămine de bătrâni. În urma verificărilor, neregulile constatate au fost minore, motiv pentru care inspectorii sanitari au emis doar trei avertismente. Luna trecută, responsabilii DSP Suceava au descins şi la cinci spitale din judeţ, unde s-au verificat secţiile, blocurile alimentare, sectoarele de sterilizare, spălătoriile, aspecte legate de deşeurile periculoase şi de infecţii nozocomiale, dar care nu s-au finalizat cu nici o sancţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 5.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari luna trecută.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 5.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari luna trecută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei