Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 236 (5443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

"O vedere bună adaugă sănătate vieţii şi viaţă anilor!"

Duminică, 6 octombrie 2013, Clubul LIONS Suceava în parteneriat cu Clinica Oftalmologică Novaoptic au marcat Ziua Mondială a Vederii prin realizarea unui screening oftalmologic la Centrul de Recuperare Zvoriștea, jud. Suceava.

Ziua Mondială a Vederii are loc joi, 10 octombrie 2013, și este dedicată acțiunilor care subliniază dreptul fundamental al fiecărei persoane la o VEDERE SĂNĂTOASĂ.

Tema declarată pentru anul 2013 este SĂNĂTATEA VEDERII, sub sloganul “Verifică sănătătatea ochilor tăi. Efectuează în luna octombrie consultul oftalmologic.”

Centrul de recuperare Zvoriștea este un cămin pentru persoanele în vârstă, încadrate într-o categorie de handicap, izolare socială, sărăcie sau situație de dificultate în familie. Aici locuiesc aproximativ 60 de persoane vârstnice (majoritatea cu afecțiuni deosebit de serioase) care beneficiază de găzduire pe perioadă nedeterminată, servicii de asigurare a hranei, asistență medicală și activități recreative, în vederea recuperării şi integrării lor în societate.

 

Evenimentul a fost posibil cu aprobarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, având sprijinul și deschiderea întregii echipe a Centrului de Recuperare, reprezentată de dna director Cătălina Aursulesei.

 

Membrii Clubului Lions, dr. Cristina David, dr. Georgeta Martiniuc, ing. Vasile Crăciunescu, însoțiți de membrii voluntari ai Clubului Leo (Diana Atitienei, Dorel Rusu, Bianca Mireuță, Raluca Savu, Ema Hândrescu și Mădălina Birdu) și echipa Novaoptic (Laura Scolobiuc – asistent medical, Lăcrămioara Iacob – optometrist, Daniela Guliciuc – asistent director), au demarat acţiunea în clubul Centrului de Recuperare, unde echipamentele medicale și toate dispozitivele necesare au fost pregătite cu atenție în prealabil.

40 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală oftalmologică gratuită, constând în autorefractometrie, acuitate vizuală, stabilirea corecției optice, examen la biomicroscop, determinarea presiunii oculare, administrare picături, stabilire diagnostic, recomandare tratament.

„Acțiunea de astăzi a fost organizată cu mult drag și devotament, gândindu-ne că dincolo de pacienții noștri pot fi oameni care ne sunt foarte dragi” – dr. Georgeta Martiniuc, medic oftalmolog, șef secție de specialitate la Spitalul de Urgență “Sf. Ioan cel Nou”.

Fiecare dintre cei care aveau nevoie au primit medicamente şi ochelari gratuit. Acest lucru a fost posibil prin donația Clubului Lions și contribuția firmei Hoya România, reprezentată de dl Adrian Badiu, care a asigurat sponsorizarea costurilor lentilelor de ochelari.

“Ne-am dorit să oferim acestor oameni cel mai bun tratament medical posibil, acordându-le întreaga noastră atenţie şi înţelegere. Cele 2 persoane diagnosticate cu cataractă vor beneficia de intervenție chirurgicală gratuită în vederea recuperării vederii. Este şansa lor pentru o vedere mai bună şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. De asemenea, fiecare pacient diagnosticat cu afecţiuni oculare (retinopatie diabetică, glaucom) va fi monitorizat în continuare”, spune dna dr. Cristina David, medic primar Clinica Oftalmologică Novaoptic.

Implicată în comunitate, Clinica Novaoptic organizează în permanență acțiuni de informare și educare în privința sănătății vederii şi asupra mijloacelor de prevenire a afecțiunilor oculare.

O preocupare constantă a Clubul Lions Suceava sunt acțiunile destinate ocrotirii vederii:

- screeninguri vizuale la copii preșcolari și școlari (Programul “Vedere clară, Ochi sănătoși”, screeninguri organizate în săptămâna “Școala Altfel”)

- screeninguri oftalmologice adresate persoanelor în vârstă și oferirea de ochelari gratuit

- promovarea unor evenimente cu semnificație deosebită (Ziua Bastonului Alb, Ziua Mondială a Vederii)

- sponsorizarea unor intervenții chirurgicale pentru redarea vederii.

 

Programul “Vedere clară, Ochi sănătoși” constă în control oftalmologic la copiii preșcolari pentru depistarea la timp a unor afecţiuni oculare tratabile numai la această vârsă: vicii de refracţie, strabism, ambliopie.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Clinica Novaoptic, acest proiect de informare asupra importanței consultului oftalmologic preventiv la copii se desfășoară pe parcursul întregului an școlar; următorul screening va fi la Grădinița Țăndărică, la începutul lunii noiembrie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "O vedere bună adaugă sănătate vieţii şi viaţă anilor!".
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
"O vedere bună adaugă sănătate vieţii şi viaţă anilor!"3.052

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei