Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment medici

Numărul cazurilor de boli infecţioase, în creştere odată cu începerea şcolii şi apropierea sezonului rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu începerea şcolii şi apropierea sezonului rece, specialiştii în sănătate publică se aşteaptă la o creştere semnificativă a numărului de cazuri de afecţiuni cu transmitere aerogenă. Medicii atrag atenţia asupra bolilor contagioase pe care preşcolarii şi elevii riscă să le contracteze toamna. Potrivit doctorilor, în această perioadă sunt mai frecvente cazurile de conjunctivită, varicelă, boli diareice acute şi viroze respiratorii. Des întâlnite sunt însă şi cazurile de mononucleoză infecţioasă, o afecţiune cunoscută mai ales sub numele de „boala sărutului”, deoarece se transmite prin salivă şi apare îndeosebi la adolescenţi, un simplu sărut putându-i trimite pe tineri pe patul de spital.

Medicii explică numărul mai mare de îmbolnăviri înregistrate toamna prin oscilaţiile termice şi atmosfera umedă care caracterizează acest anotimp. Ei spun că o astfel de vreme favorizează dezvoltarea agenţilor infecţioşi, iar colectivităţile, în general, reprezintă din punct de vedere epidemiologic medii propice de transmitere a microbilor.

 

Circa 5.000 de suceveni cu afecţiuni contagioase, luna trecută

Evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava arată că, lunar, bolile infecţioase afectează câteva mii de persoane din judeţ. Ultima statistică întocmită de această instituţie la nivelul lunii august indică aproximativ 5.000 de afecţiuni contagioase în rândul populaţiei. Din totalul bolilor transmisibile depistate luna trecută, majoritatea au fost afecţiuni respiratorii: 2.791 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 647 de infecţii ale căilor respiratorii inferioare şi 294 de pneumonii virale. La aceste cazuri se adaugă alte boli transmisibile, ca boala diareică acută (diareea şi gastroenterita infecţioasă) – 433 de îmbolnăviri sau infecţia cu E.coli – opt îmbolnăviri.

Tuberculoza, o afecţiune contagioasă strâns legată de alimentaţia deficitară şi condiţiile proaste de trai, este încă destul de frecventă printre suceveni, cauzând în august 311 îmbolnăviri, mai arată rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică.

Între timp, meningita virală a făcut 18 victime, angina streptococică – 26, scarlatina – trei, varicela – 26, iar mononucleoza infecţioasă – una.

Infecţia cu virusul HIV, responsabil de apariţia maladiei SIDA, a fost semnalată luna trecută la două persoane, menţionează statisticile.

 

Doi suceveni cu shigeloză, o infecţie bacteriană, în august

Tot în august, enterocolita cu clostridium difficile, un germene periculos, care ajunge în intestin pe care bucală, odată cu alimentele, provenind frecvent din mediul spitalicesc, a fost depistată la trei suceveni.Între timp, infecţiile nosocomiale, adică cele dobândite de pacient pe perioada internării, au afectat nouă persoane. Datele centralizate la nivelul DSP mai arată că, luna trecută, de hepatită C s-a îmbolnăvit o persoană, nefiind semnalate îmbolnăviri prin hepatită A, B sau E.

Aceleaşi rapoarte indică luna trecută şase cazuri de enterită prin Rotavirus, şapte salmoneloze, cinci cazuri de boală Lyme şi 69 de îmbolnăviri prin conjunctivită virală.

Totodată, au fost semnalate 46 de cazuri de giardioză (o boală intestinală cauzată de infecţia cu parazitul Giardia lamblia),câte unul de leptospirozăşi rubeolă şi câte un caz de shigeloză (o infecţie bacteriană), unul cu Shigella sonnei (grupa D) şi celălalt cu Shigella fexneri (grupa B). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de boli infecţioase, în creştere odată cu începerea şcolii şi apropierea sezonului rece.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de boli infecţioase, în creştere odată cu începerea şcolii şi apropierea sezonului rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei