Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă

A apărut primul caz de meningită virală din acest sezon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Meningita virală, o boală a sezonului cald şi care a făcut ravagii în vara anului trecut, în special în rândul copiilor, provocând o epidemie care a numărat în total 380 de cazuri, riscă să apară din nou, odată cu încălzirea vremii. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a contabilizat săptămâna trecută primul caz de meningită virală din acest sezon, boala fiind semnalată la o fetiţă de 6 ani, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 „Prichindel” din Burdujeni, unde sunt înscrişi circa 400 de copii. Pentru determinarea tipului de virus implicat în această afecţiune, medicii infecţionişti şi specialiştii în sănătate publică au întreprins investigaţii serologice. Astfel, minorei i s-au recoltat probe care au fost trimise spre analiză la Iaşi, testele urmând să stabilească dacă boala a fost cauzată de enterovirusul care a declanşat epidemia de meningită virală de anul trecut sau dacă este vorba de un agent infecţios care nu pune probleme din punct de vedere epidemiologic.

În 2013, în judeţ, meningita virală a fost semnalată pentru prima dată în luna ianuarie, la o elevă în vârstă de 17 ani, din Siminicea, care învaţă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, şi în aprilie, la o elevă în vârstă de 18 ani, din Luncuşoara, care învaţă la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.

 

380 de cazuri de meningită virală, anul trecut, dintre care 376 au fost cauzate de enterovirus

În aceste două cazuri, a fost vorba de un virus care nu provoacă epidemii. Rămâne însă de văzut dacă şi în cel de-al treilea caz din acest an, înregistrat în actualul sezon, etiologia bolii este aceeaşi sau este diferită, ceea ce ar fi egal cu riscul unor îmbolnăviri în masă, la fel ca în 2012.

Anul trecut, din cele 380 de cazuri de meningită virală, 376 au fost cauzate de enterovirus, respectiv virusul Coxsackie B2. Virusul Coxsackie pătrunde în organism pe cale digestivă şi respiratorie, se multiplică la locul porţii de intrare şi se diseminează în organism. Măsurile profilactice sunt nespecifice, întrucât la momentul actual nu există un vaccin. De aceea, metodele de prevenţie sunt generaleşi constau în evitarea aglomeraţiei şi a contactului cu persoanele bolnave, în cazul în care calea de transmitere este aeriană, şi respectarea regulilor de igienă personală şi a alimentelor, în cazul în care calea de transmitere este digestivă.

Meningita este o boală deosebit de gravă, care afectează foiţa ce înveleşte creierul şi, dacă nu se intervine la timp, decesul poate surveni foarte uşor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A apărut primul caz de meningită virală din acest sezon.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
A apărut primul caz de meningită virală din acest sezon3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei