Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Liste de aşteptare mai scurte, pentru bolnavii de hepatită care necesită tratament cu interferon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul bolnavilor de hepatită care aşteaptă aprobare de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava pentru obţinerea tratamentului cu interferon a scăzut, iar listele de aşteptare ar putea dispărea în perioada următoare. Potrivit datelor furnizate ieri de preşedintele director general al CAS Suceava, Adela Băişanu, în luna februarie pe listele de aşteptare întocmite la nivelul instituţiei figurau 256 de pacienţi cu hepatită B, C sau D, în timp ce în tratament se aflau 168 de bolnavi. Începând cu luna martie, s-au transmis spre avizare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) toate dosarele complete aflate pe listele de aşteptare, precum şi cele noi depuse de pacienţi la nivelul CAS Suceava. Ca urmare a transmiterii acestor dosare, în perioada martie-mai au intrat în tratament alţi 68 de pacienţi care au primit aprobare de la comisia de specialitate a CNAS (comisie care se întruneşte săptămânal), urmând ca în luna iunie să beneficieze de terapie încă 19 bolnavi, în timp ce 172 dosare se află în continuare la comisia CNAS în vederea analizării şi aprobării lor.

 

42 de bolnavi, obligaţi să-şi actualizeze dosarele pentru a fi incluşi în programul de interferon

„Un număr de 42 dosare nu au putut fi transmise comisiei CNAS deoarece nu sunt actualizate, cu toate că pacienţii au fost informaţi de angajaţii CAS Suceava că trebuie să-şi reînnoiască analizele medicale. Pe măsură ce bolnavii îşi actualizează documentaţia depusă, dosarele vor fi transmise la CNAS”, a adăugat Adela Băişanu.

Pentru obţinerea tratamentului cu interferon în hepatitele cronice virale B, C şi D, pacienţii trebuie să depună la CAS Suceava dosarele medicale originale şi în copie întocmite de medicii specialişti, însoţite de o cerere datată şi dovada de asigurat. Toate datele sunt introduse într-un program informatic care poate fi accesat doar de responsabilul CAS Suceava şi de Comisia de experţi a CNAS, comisie care aprobă acordarea terapiei.

„Zilnic se depun noi dosare pentru obţinerea tratamentului cu interferon. CAS Suceava face toate demersurile necesare pentru a asigura acest medicament, astfel încât în perioada următoare să nu se mai înregistreze liste de aşteptare”, a spus Adela Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liste de aşteptare mai scurte, pentru bolnavii de hepatită care necesită tratament cu interferon.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liste de aşteptare mai scurte, pentru bolnavii de hepatită care necesită tratament cu interferon5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei