Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii născuţi prematur prezintă un risc de autism de cinci ori mai mare

Copiii născuţi prematur prezintă un risc de autism de cinci ori mai mare, în comparaţie cu bebeluşii care au la naştere o greutate considerată normală, potrivit unui studiu ce a fost publicat luni în Statele Unite, informează AFP.

Studiul, publicat în revista medicală americană Pediatrics, a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania pe un eşantion de 862 de copii născuţi în perioada septembrie 1984 - iulie 1987 în statul New Jersey, a căror greutate varia la naştere în intervalul 500 de grame - 2 kilograme.

Aproximativ 5% dintre aceşti copii, monitorizaţi până la vârsta de 21 de ani, sufereau de autism. În populaţia generală, persoanele care suferă de autism reprezintă 1%.

"Deşi rata de supravieţuire a bebeluşilor prematuri creşte, numărul acestor copii supravieţuitori dar care au acest handicap (al autismului, n.r.) reprezintă o provocare tot mai mare pentru sănătatea publică", a declarat medicul Jennifer Pinto-Martin, directoarea Centrului de cercetări asupra autismului de la Universitatea Pennsylvania, principalul autor al studiului.

"Noul studiu ne face să credem că o greutate prea mică la naştere ar putea fi un factor de risc pentru autism", a adăugat Pinto-Martin.

Legăturile dintre o greutate mică la naştere şi un ansamblu de probleme cognitive sunt cunoscute de mult timp, însă acest studiu a fost primul care a reliefat faptul că aceşti copii prezintă şi un risc crescut de autism.

"Problemele cognitive de care suferă aceşti copii ar putea masca simptomele autismului", a declarat Jennifer Pinto-Martin, care le recomandă părinţilor copiilor autişti să încerce să depisteze devreme aceste simptome. O depistare precoce a bolii ameliorează rezultatele pe termen lung şi îi poate ajuta foarte mult pe copiii autişti la şcoală şi în societate.

Savanţii americani vor studia în viitorul apropiat potenţialele legături dintre hemoragiile intracraniene - o complicaţie frecvent întâlnită la copiii prematuri - şi autism, cu ajutorul unor teste realizate cu ultrasunete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii născuţi prematur prezintă un risc de autism de cinci ori mai mare.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii născuţi prematur prezintă un risc de autism de cinci ori mai mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei