Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar

Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar, în special cea din morcovi care pătrunde repede în celule şi încetineşte procesul de îmbătrânire, relatează dailymail.co.uk.

Potrivit dermatologului şi cercetătorului Howard Murad, citat de cotidianul britanic, cheia unei bune stări de sănătate, din interior la exterior, este menţinerea celulelor puternice, în aşa fel încât să reţină apă aşa cum fac celulele tinere.

Dacă membrana celulelor (de la cele din creier şi inimă, la cele din ţesuturile de legătură şi din piele) poate fi reparată şi asigurat aportul de apă şi nutrienţi către ele, organismul poate lupta contra îmbătrânirii şi bolilor. Longevitatea este determinată în proporţie de 80% de stilul de viaţă şi nu de gene.

În ciuda credinţei răspândite că organismul uman e în proporţie de 75% - 80% apă, de fapt, conţinutul de apă dintr-un corp matur se apropie mai degrabă de 50%, pentru că diverşi factori interni şi externi au deteriorat celulele şi le-au afectat capacitatea de a reţine apă. Aşa se explică semnele de îmbătrânire care apar la 30 de ani: pielea devine mai uscată, se schimbă programul de dormit, digestia se face mai lent şi nivelul energiei oscilează.

Apa conţinută în fructe şi legume este înconjurată de molecule care o ajută să pătrundă uşor în celule, ceea ce încetineşte procesul de îmbătrânire. Legumele şi fructele colorate au şi o concentraţie de nutrimente în apă, ceea ce face ca aceasta să rămână suficient de mult în organism pentru a fi folosită.

Pepenele şi castravetele au 97% apă, roşiile - 95%, vinetele - 92%, morcovii - 88% şi piersicile - 87%. Însă, prin fierbere, legumele pierd din cantitatea iniţială de apă.

Astfel, cantitatea recomandată de 2,5 litri de apă pe zi poate fi consumată fără a bea cantităţi mari de lichid. Aportul de apă în organism poate proveni şi din alimente precum piept de pui la grătar - 65%, somon la cuptor - 62%, brânză Cheddar şi cu mucegai albastru - 40% şi pâine integrală - 33%.

Secretul hidratării nu este aşadar doar consumul suficient de apă, ci şi păstrarea acesteia în organism, în aşa fel încât fiecare celulă să funcţioneze la capacitatea maximă. Pentru aceasta, este nevoie şi de o cantitate cât mai mare de nutrimente, pe lângă apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apa din fructe şi legume este mai bună pentru organism decât cea din pahar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu zau... trimis de
( 9 sep 2010, 22:00:03
Sa va mai dau o stire flash, la fel ca asta : "Aerul de la munte e mai sanatos decat cel din oras". Mai vreti? Ok: "Consumul de tutun dauneaza grav sanatatii"big grin ...iarba-i verde, ploaia-i uda. Tre sa fie bine sa nu fie rau

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei