Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Persoanele suferind de vitiligo beneficiază de o protecţie naturală împotriva cancerului de piele

Persoanele care suferă de vitiligo ar putea beneficia de o protecţie naturală împotriva cancerului de piele, potrivit unui nou studiu, publicat recent în New England Journal of Medicine, informează bbc.co.uk.

Această boală de piele, care afectează una din 200 de persoane, provoacă apariţia unor pete depigmentate la nivelul epidermei, care suferă adeseori din cauza arsurilor solare, determinându-i astfel pe oamenii de ştiinţă să creadă că această maladie determină un risc crescut de apariţie a cancerului de piele.

Însă cercetătorii de la Universitatea din Londra au identificat, într-un studiu recent, efectuat pe un eşantion de peste 4.300 de pacienţi, o mutaţie genetică responsabilă atât cu creşterea riscului de vitiligo, cât şi cu scăderea riscului de apariţie a cancerului de piele.

Studiul a constat în analize genetice efectuate pe 1.514 pacienţi suferind de vitiligo şi pe 2.813 pacienţi care nu sufereau de această maladie.

În total, cercetătorii britanici au identificat şapte gene asociate cu declanşarea vitiligo.

Aproximativ 70% din totalul populaţiei deţine în organism o combinaţie genetică care creşte riscul de vitiligo şi scade riscul de melanom malign, una dintre cele mai grave forme de cancer de piele.

Celelalte 30 de procente din populaţie deţin o combinaţie diferită, care creşte riscul de melanom şi scade riscul de vitiligo.

Deşi fiecare om are în genomul său una dintre cele două combinaţii genetice, nici una dintre acestea nu garantează dezvoltarea vitiligo sau a melanomului. În acelaşi fel, nici una dintre ele nu asigură o protecţie faţă de aceste boli.

Genele identificate de cercetătorii britanici au fost asociate în trecut cu o serie de afecţiuni care au legătură cu sistemul imunitar, precum diabetul de tipul 1, poliartrita reumatoidă şi lupus.

În prezent, nu există un tratament pentru vitiligo, deşi evoluţia bolii poate fi stăpânită cu ajutorul unor creme cu steroizi şi al razelor ultraviolete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele suferind de vitiligo beneficiază de o protecţie naturală împotriva cancerului de piele.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele suferind de vitiligo beneficiază de o protecţie naturală împotriva cancerului de piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei