Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vitamina E prelungeşte durata de viaţă a protezelor de şold

Vitamina E din fructele de avocado ar putea să revoluţioneze chirurgia reparatorie, prelungind considerabil durata de viaţă a protezelor de şold, informează dailymail.co.uk.
Vitamina E contribuie la conservarea stratului protector al articulaţiei, care de obicei tinde să se uzeze, obligându-i pe pacienţi să suporte încă o intervenţie chirurgicală de înlocuire a protezei.
Aproximativ 70.000 de operaţii de fixare a unor proteze de şold sunt efectuate în fiecare an în Marea Britanie. Ele sunt necesare din cauza osteoartritei care uzează şi distruge articulaţia originală a şoldului. Prin această intervenţie sunt înlocuite atât alveola naturală a şoldului, cât şi capătul rotund al osului coapsei, printr-o proteză artificială.
Capătul rotund al osului coapsei se fixează într-o proteză alveolară, căptuşită cu un strat de plastic care separă cele două piese componente.
Durata de viaţă a unei proteze de şold este în medie de 10-15 ani, deoarece mici fragmente din stratul de plastic încep să se desprindă în timp, pe măsură ce acesta intră în contact cu oxigenul din organism, provocând subţierea progresivă a stratului protector de plastic.
În timp, aceste fragmente mici erodează osul din jur, iar înlocuirea protezei de şold devine de fiecare dată tot mai dificil de realizat, deoarece fragmentul osos de care este ataşat devine tot mai subţire şi tot mai scurt.
În consecinţă, pacienţilor în vârstă de 30-40 de ani li se spune de regulă că sunt prea tineri pentru o înlocuire a articulaţiei şoldului, deoarece un astfel de dispozitiv necesită mai multe înlocuiri pe durata vieţii pacientului. Până să ajungă la o vârstă compatibilă cu o astfel de intervenţie, pacienţii mai tineri sunt obligaţi să aştepte foarte mulţi ani, în care se confruntă cu dureri fizice acute.
În urmă cu şase ani, însă, cercetătorii americani au descoperit că printr-o procedură de "îmbăiere" a stratului de plastic dintre cele două piese componente ale protezei de şold într-o cantitate mică de vitamina E, comparabilă cu cea conţinută de un fruct de avocado, în timpul procedurii de fabricaţie a protezei, se obţine o prelungire considerabilă a duratei de viaţă a protezei de şold.
Vitamina E protejează acest strat de plastic în acelaşi fel în care vitaminele protejează organismul prin îndepărtarea radicalilor liberi care cauzează diverse maladii, precum cancerul, înainte ca aceste molecule să îşi înceapă activitatea distructivă.
Injectată în stratul de plastic, vitamina E absoarbe radicalii liberi din plastic, înainte ca aceştia să iasă la suprafaţă şi să erodeze articulaţia şoldului.
Această tehnică, cunoscută sub denumirea de E-Poly, este folosită în prezent în 20 de centre medicale din Marea Britanie. Cercetătorii speră că ea va putea fi folosită în viitor şi în intervenţiile de înlocuire a altor articulaţii. În opinia lor, folosind această metodă, durata de viaţă a protezelor de şold a crescut la peste 25 de ani, iar pacienţii mai tineri vor fi scutiţi de operaţii corectoare repetate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitamina E prelungeşte durata de viaţă a protezelor de şold.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vitamina E prelungeşte durata de viaţă a protezelor de şold0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei