Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O metodă de depistare timpurie a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer, concepută în SUA

Cercetătorii americani au pus la punct o metodă care poate să identifice cu mare acurateţe riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, în cazul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, informează Reuters.

Metoda se bazează pe o listă de factori cheie, precum încetineala în gândire sau în mişcări, ce apare la jumătate dintre cazurile de demenţă înregistrate în rândul persoanelor în vârstă, într-un interval de circa şase ani după împlinirea vârstei de 65 de ani, potrivit unui studiu publicat în revista Neurology.

La nivel mondial, aproximativ 26 de milioane de persoane suferă de maladia Alzheimer, cea mai comună formă de demenţă. Această maladie debutează cu pierderi de memorie şi stări de confuzie, bolnavii fiind în pericol de a-şi pierde complet memoria şi de a se regăsi în imposibilitatea de a trăi singuri.

Deborah Barnes, de la Universitatea California din San Francisco, a declarat că un astfel de instrument, care poate să prezică riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, îi poate ajuta pe medici să îi supravegheze mai uşor pe pacienţi. De asemenea, metoda ar ajuta companiile farmaceutice, care ar putea produce medicamente pentru fazele incipiente ale acestei maladii, pentru care nu există în acest moment nici un tratament.

Această listă include factori de risc în maladia Alzheimer - vârsta înaintată, scoruri mici obţinute la testele de gândire sau prezenţa genei ApoE4, care creşte riscul genetic de dezvoltare a bolii -, alături de un sistem de evaluare. Lista cuprinde şi factori mai puţin cunoscuţi, precum excesul de greutate, un istoric familial bogat în intervenţii chirurgicale pe cord, consumul de alcool sau încetineala la testele fizice, precum încheierea nasturilor la o cămaşă.

Medicii consideră că persoanele care obţin un scor de cel puţin opt puncte sunt expuse unui risc ridicat de dezvoltare a maladiei Alzheimer în următorii şase ani de viaţă.

Pentru a alcătui această listă, medicii americani au monitorizat un eşantion de 3.375 de persoane, a căror vârstă medie era de 76 de ani şi care nu prezentau simptome de demenţă. În următorii şase ani, 480 de persoane din totalul voluntarilor au dezvoltat maladia Alzheimer.

Cercetătorii au verificat ulterior factorii care prevestesc apariţia demenţei şi au constatat că 56% dintre pacienţii care au obţinut scoruri mari la acest test au dezvoltat demenţă în următorii şase ani, comparativ cu 23% dintre pacienţi care au obţinut scoruri medii şi cu doar 4% dintre cei care au obţinut scoruri mici.

La nivel general, metoda a reuşit să identifice 88% dintre viitorii bolnavi de Alzheimer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O metodă de depistare timpurie a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer, concepută în SUA.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O metodă de depistare timpurie a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer, concepută în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei