Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vitamina C reduce eficacitatea tratamentelor anticancer

Suplimentele cu vitamina C pot reduce considerabil eficacitatea tratamentelor anticancer, conform unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Cancer Research şi preluat de AFP.

"Folosirea suplimentelor cu vitamină C ar putea să diminueze capacitatea pacienţilor de a răspunde la terapiile anticancer", a explicat Mark Heaney, coordonatorul studiului efectuat în spitalul Memorial Sloan-Kettering din New-York.

Cercetătorii au testat pe celule canceroase o varietate de medicamente folosite în chimioterapie. Celulele canceroase au fost pretratate cu acid dehidroascorbic, o varietate de vitamina C, iar experţii au constatat cu surprindere că toate medicamentele anticancer testate nu au fost la fel de eficiente asupra celulelor pretratate cu vitamina C precum asupra celor netratate cu această vitamină. Astfel, medicamentele anticancer nu au reuşit să distrugă decât 30-70% din celulele pretratate cu vitamina C.

Oamenii de ştiinţă au verificat ulterior aceste rezultate, implantând celulele canceroase în şoareci, şi au constatat că tumorile se dezvoltau mai repede la animalele care aveau în organism celule canceroase pretratate cu vitamina C.

Autorii acestui studiu susţin că aceleaşi efecte ar putea fi obţinute şi în cazul pacienţilor umani.

Folosirea suplimentelor cu vitamina C în timpul unui tratament împotriva cancerului constituie o procedură controversată, de mult timp, chiar dacă vitamina C, fiind un antioxidant, ar putea avea efecte benefice asupra bolnavilor.

Americanul Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 1954, a fost primul care a lansat ideea folosirii vitaminei C în combaterea cancerului, în anii '70.

Anumite medicamente folosite în chimioterapie produc, totuşi, nişte radicali liberi care pot bloca moleculele de oxigen şi pot conduce la moartea celulei. Conform autorilor acestui studiu, vitamina C neutralizează efectele distructive ale radicalilor liberi asupra mitocondriilor (fabrica de energie a celulei), menţinând astfel în viaţă celulele canceroase, în ciuda tratamentului prin chimioterapie.

Rezultatul acestui studiu alimentează şi mai mult controversele referitoare la asocierea dintre vitamina C şi cancer. Cercetătorii de la Institutul Naţional American al Sănătăţii (NIH) au anunţat în luna august că injectarea vitaminei C în doze masive direct în tumorile canceroase contribuie la reducerea mărimii acestora cu 50%. Studiul a fost, însă, realizat pe şoareci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitamina C reduce eficacitatea tratamentelor anticancer.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vitamina C reduce eficacitatea tratamentelor anticancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei