Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iun 2008 - Anul XIII, nr. 139 (3820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate contradictorii a două studii clinice asupra unor tratamente intensive în diabet

Două studii clinice menite să compare tratamentele intensive oferite pacieţilor cu diabet de tipul II au obţinut rezultate opuse, unul indicând o netă reducere a riscurilor de deces, celălalt – o semnificativă creştere a acestora.

 

ACCORD.

Primul studiu, numit ACCORD (Action to Control Cardiovascular Risk in Diabetes), a fost efectuat în SUA şi Canada cu ajutorul a peste 10.000 de pacienţi. Studiul s-a încheiat în februarie, după 3,5 ani de monitorizare – cu doi ani mai devreme decât s-a prevăzut, din cauza unei creşteri importante a riscului de mortalitate înregistrat în rândul participanţilor.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Institutele americane de sănătate.

Pacienţii care au participat la ACCORD au fost trataţi cu antidiabetice prescrise în mod tradiţional de medici, precum Metformin, insulină sau combinaţii între aceste tratamente.

 

ADVANCE.

Al doilea studiu, numit ADVANCE (Action in Diabetes and Vascular Disease), a fost efectuat în Australia cu ajutorul a 11.140 de pacienţi cu diabet şi a demonstrat, din contră, că un tratament agresiv pentru controlarea nivelului de glucoză sangvină cu Gliclazid şi alte medicamente protejează bolnavii de complicaţiile grave ale bolii. Riscul de maladii renale a scăzut, astfel, în medie, cu 20%.

„Rezultatele demonstrează că scăderea nivelului de glucoză din sânge la diabetici nu prezintă pericole şi joacă un rol important în prevenirea complicaţiilor grave”, a spus profesorul Anushka Patel, de la George Institute din Australia, coautor al studiului.

 

Rezultate contradictorii.

În studiul ACCORD, în schimb, 257 de persoane care au primit cel mai intensiv tratament antidiabetic au murit după, în medie, 3,5 ani, faţă de 203 în grupul care a primit tratamentul tradiţional. Diferenţa în numărul de decese reprezintă o creştere a riscurilor cu 22%, deci o creştere a mortalităţii cardiovasculare cu 35%.

Profesorul Hertzel Gerstein, de la Universitatea MacMaster din Canada, principalul autor al studiului, a declarat că nu au reuşit să descopere ce produce această creştere surprinzătoare a riscurilor de deces provocată de tratamentele intensive antidiabetice. Acest lucru este mai şocant pentru că studii anterioare au demonstrat că scăderea nivelului de zahăr din sânge contribuie la reducerea riscurilor de maladii cardiovasculare la persoanele bolnave de diabet.

Principalul autor al studiului ADVANCE, profesorul John Chalmers, de la George Institute din Australia, este de părere că "este clar că prevenirea principalelor complicaţii ale diabetului necesită o abordare multifactorială, care să aibă drept ţintă toate riscurile ce se pot modifica”.

Studiul lui a stabilit că un control intensiv al glicemiei poate preveni maladiile renale.

Diabetul de tipul II este cea mai mare ameninţare pentru sănătatea publică. Specialiştii estimează că aproximativ 250 de milioane de persoane suferă de această maladie, cifra lor putând ajunge la 380 de milioane până în 2025, din cauza obezităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate contradictorii a două studii clinice asupra unor tratamente intensive în diabet.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate contradictorii a două studii clinice asupra unor tratamente intensive în diabet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei