Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscul de deces prematur este direct proporţional cu vârsta tatălui

Copiii concepuţi de bărbaţi care au depăşit vârsta de 45 de ani prezintă riscuri aproape duble de a deceda înainte de a ajunge la maturitate, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Epidemiology.

La studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Aarhus, Danemarca, au participat peste 100.000 de copii, monitorizaţi în primii 18 ani de viaţă.

În cazul copiilor care au fost concepuţi de bărbaţi după 45 de ani, riscul de a deceda până la vârsta de 19 ani era semnificativ mai mare decât la copiii concepuţi de bărbaţi în jurul vârstei de 20 de ani.

Cercetătorii cred că rata de defecte de naştere, dar şi a cazurilor de autism, schizofrenie şi epilepsie, este semnificativ mai mare în rândul copiilor concepuţi de bărbaţii care au depăşit vârsta de 45 de ani.

Copiii născuţi de bărbaţi tineri au prezentat aproape de două ori mai multe probabilităţi de a supravieţui vârstei de 19 ani.

Studiul danez, unul dintre cele mai mari în domeniu, mai indică faptul că ceasurile biologice pot fi un factor crucial atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei atunci când se vorbeşte despre conceperea unui copil.

"Riscurile prezentate de copiii concepuţi de bărbaţi mai în vârstă pot fi extrem de grave, iar acesta nu este un lucru conştientizat de lume", au indicat cercetătorii.

În cei 18 ani de studiu s-au înregistrat 831 de decese, majoritatea în primul an de viaţă.

Analizele au scos la iveală faptul că există o legătură clară între cauza decesului şi vârsta tatălui, copiii concepuţi de bărbaţii cu vârste de peste 45 de ani prezentând cu 88% mai multe riscuri de a deceda faţă de cei concepuţi de bărbaţi cu vârste între 25 şi 29 de ani.

Dacă în grupul copiilor concepuţi de bărbaţi tineri printre cauzele decesului s-au numărat vârsta mamei şi clasa socială a părinţilor, în cel al copiilor concepuţi după 45 de ani vârsta tatălui a constituit factorul major de deces, cei mai mulţi suferind de defecte de naştere precum maladiile cardiace.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscul de deces prematur este direct proporţional cu vârsta tatălui.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscul de deces prematur este direct proporţional cu vârsta tatălui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei