Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mujdei copt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.

Avem nevoie de:

O căpățână mare de usturoi pentru fiecare mesean, plus 3-4 căței de usturoi sau un gălbenuș de ou separat, 50 ml ulei, o lingură zeamă de lămâie sau vin sec și acrișor, sare.

Preparare:

Căpățânile de usturoi întregi, necurățate, le periem un pic ca să nu aibă praf, le stropim cu ulei și le punem la copt în tavă neunsă, cam o oră. Trebuie să devină maronii și foarte moi, dar să nu se ardă. Între timp curățăm restul de usturoi, îl trecem prin zdrobitor, îl punem în mojarul pentru mujdei și presărăm sare. Amestecăm un pic și lăsăm 5 minute. Apoi începem să îl zdrobim ca pentru mujdei, până devine cleios. Adăugăm câte puțin ulei și amestecăm, până am pus o lingură de ulei, iar sosul e foarte gros, ca o maioneză. Dacă nu vrem să folosim deloc ustroi crud, facem un fel de mică maioneză cu gălbenușul crud și ulei. Când usturoiul din cuptor e copt, îl lăsăm să se răcorească puțin, cât să putem rupe cățeii cu mâna, apoi strângem cu degetele fiecare cățel de usturoi până ce miezul copt iese din coajă ca o pastă maronie. Aruncăm coaja, iar miezul cremos îl adăugăm peste mujdeiul gros sau baza de maioneză. Amestecăm, apoi adăugăm alternativ câțiva stropi de lămâie ori vin și puțin ulei, amestecând mereu. La final, dacă trebuie, putem pune sare. Pentru aroma mai cumplexă putem pune și piper, dacă am folosit lămâie,  sau pudra de cimbru, dacă am acrit cu vin sec, după gust. Rezultatul este un sos maroniu consistent, foarte gustos, care merge la fripturi rustice și la feluri rafinate deopotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mujdei copt.
 Vizualizări articol: 3161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mujdei copt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte