Google
 
miercuri, 6 iul 2016 - Anul XXI, nr. 156 (6269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,55 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,187 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Brânză scăzută țărănește

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un preparat simplu, țărănesc, foarte rapid și gustos. Este și o soluție ideală dacă ne rămâne prin frigider brânză de vacă nefolosită de 2-3 zile, care a devenit acrișoară și nu mai merge utilizată la altceva. Pentru acest preparat este ideală!

Avem nevoie de:

500g brânză de vacă ( din cea clasică, de la piață, nu din cea tip pastă de la supermerket), 3 ouă mari, 2-3 linguri unt (sau ulei de floarea soarelui), sare și piper după gust, opțional puțină boia dulce

Preparare:

Punem într-un castron brânza și o mărunțim puțin cu lingura. Spargem deasupra ouăle întregi, adăugăm sare și piper, eventual puțină boia, dacă folosim. Piperul trebuie să se simtă bine la gust, iar dacă ne temem de gustul iute, putem folosi piper verde, care este mai blând. Amestecăm foarte bine brânza cu ouăle, fără a ne face probleme dacă rămân boțuri mai mari de brânză. Încingem într-o tigaie neaderentă untul, până face spumă. Putem folosi ulei, iese gustos, dar nu la fel de savuros precum preparatul gătit cu unt. Când grăsimea e fierbinte, punem toată brânza în tigaie și prăjim totul. Va lăsa zeamă și trebuie să continuăm să prăjim, amestecând ușor, până se vede clar că nu mai apare lichid când tregem cu lingura o linie prin compoziție. Totodată, nu vom lăsa nici prea mult preparatul pe foc, ca să nu iasă sec, uscat. Când este gata, îl servim cu pâine albă proaspătă sau cu mămăligă, alături de ceapă zdrobită și sărată sau de o salată acrișoară. Iarna se poate servi cu gogoșari în oțet, cu care se potrivește incredibil. Dacă am pregătit totul cu ulei, se poate consuma și rece, dar nu este recomandat să păstrăm preparatul mai mult de o noapte în frigider. Dacă am gătit brânza scăzută cu unt, este obligatoriu să o servim caldă. La nevoie se poate reîncălzi cu puțin unt, dar fără să adăugăm apă. Este un preparat care arată bine când este servit în strachină de lut, cu puțin pătrunjel verde sau boia presărate deasupra. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brânză scăzută țărănește.
 Vizualizări articol: 2766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Brânză scăzută țărănește5.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Brânză scăzută țărănește Este un preparat simplu, țărănesc, foarte rapid și gustos. Este și o soluție ideală dacă ne rămâne prin frigider brânză de vacă nefolosită de 2-3 zile, care a devenit acrișoară și nu mai merge utilizată la altceva. Pentru acest preparat... Citeşte