Google
Carpatis - Mezeluri Bucovina, Suceava, Romania
Carpatis - Mezeluri Bucovina, Suceava, Romania
Carpatis - Mezeluri Bucovina, Suceava, Romania
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8278 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4355 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   14 imagini |   ø fişiere video

#cevaltceva

Trei băieți și un espresso

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că de la un espresso pleacă tot. Și un Flat White și un Latte, un Capuccino...

Iar de la cei trei băieți, Alex, Adrian și Ionuț, pleacă una dintre cele mai faine idei de afaceri din municipiul Suceava: Camera cu Cafea.

E chiar ca o cameră, mai mică sau mare (alegerea e a ta, în funcție de spațiul pe care îl ocupi la adresa din buletin).

O cameră plină cu cafea. Și de clienți. Tocmai de asta, să nu stricăm feng shui-ul cafenelei, am ales să filmăm într-o duminică dimineață, de la ora 8.00. Două ore de filmare ajung, am făcut planul dinainte. Până la 10.00, ora obișnuită de deschidere, duminica (în timpul săptămânii, de la 7.00).

Așa că duminică, dis-de-dimineață, cu toate sculele la noi (n.a. – a se citi aparatură modernă), am deschis Camera cu Cafea. Locul unde, am auzit prin târg, se bea cea mai bună cafea din oraș.

“Așa e, băieți?”, i-am întrebat pe Ionuț, Alex și Adrian (am mai schimbat ordinea, să nu carecumva să fie motiv de ceartă).

 

Care e diferența?

“Cu ce e diferită cafeaua voastră față de cea a unui restaurant oarecare din Suceava?”, vine a doua întrebare de la unul care a băut cafea de peste tot, și de la automate de multe ori (aveam și la ziar vreo două), explicându-le că pot deosebi două cafele doar dacă una dintre ele este foarte proastă.

Și așa am aflat că toată cafeaua care se bea acolo este de specialitate, adică 100% Arabica, aleasă boabă cu boabă direct pe plantație, trecută prin ochii specialiștilor prin intermediul unor competiții specifice. Și ar mai fi o deosebire importantă: modalitatea de prăjire a cafelei.

Și ca să fie siguri că am băgat la cap, băieții au adus și două farfurioare. Pe una, boabe din cafeaua lor, pe a doua, boabe dintr-un sortiment de cafea (și nu cel mai ieftin) care se găsește în comerț. Iar diferența se vede. Se și simte! :)

 

Barista. “Nu doar să apăsăm un buton și să curgă 20-40 de mililitri de cafea”

Ionuț, Adrian și Alex sunt barmani de mulți ani, însă de ceva vreme au calificări și de barista. În italiană e cam același lucru, însă termenul presupune o specializare de a prepara cafeaua la un alt nivel, “nu doar să apăsăm un buton și să curgă 20-40 de mililitri de cafea”.

Evident că pe lângă cafeaua de dimineață, băută în timp ce ne instalam stativele, lămpile și camerele, am degustat și alte sortimente de cafea și chiar am preparat un Iced Cofee, secondat de Adrian. Am încercat și un latte art (acel desen cu lapte în cafea), însă, în ciuda instrucțiunilor primite de la Alex, lebăda mea din cappuccino a avut mai mult o formă metaforică (am rezolvat-o însă la editare). ;)

În curând, Camera cu Cafea nu va mai aduce cafeaua de la o prăjitorie din Cluj, ci doar de la câteva sute de metri distanță, Ionuț, Alex și Adrian pregătind deja propria lor prăjitorie, prima din Suceava.

Până atunci, ce spuneți de o cafea? Cu lapte, fără lapte?

Fiecare la casa lui, însă toți aici: YouTube/ #cevaltceva by Monitorul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei băieți și un espresso.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei băieți și un espresso5.053

Shopping City Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Formens Factory
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei