Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Slujba de sfințire a aghiazmatarului (altarului de vară) din comuna Ulma

Cu dragoste în Hristos vă invităm sâmbătă, 20 septembrie, la sfințirea aghiazmatarului (altarului de vară) din comuna Ulma, aflat în curtea bisericii Ulma, sfințire  ce va fi săvârşită de către ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți.

Tot în ziua de 20 septembrie va avea loc primirea şi aşezarea în raclă a unei  părticele din moaştele noului mare făcător de minuni, ale sfântului Ioan Maximovici,  Arhiepiscop de San Francisco din Statele Unite al Americii.

Oameni credincioşi de pretutindeni au mare evlavie la acest sfânt care săvârşeşte mari minuni în acest ultim veac, cel care aduce alinare şi vindecare celor care se roagă lui cu credință şi evlavie. Rugăciunile şi acatistele adresate acestui mare sfânt aduc vindecări pentru boli grele, ajutor în diferite trebuințe şi nevoi, scăpare din năpastă, descoperirea furilor, ferire de pagube, de minciună, de calomnie, de bârfire, oprirea ispitelor, înmulțirea înțelegerii în casă, pază de accidente în călătorii, reuşită la procese, uşurarea necazurilor şi încercărilor, vindecarea patimilor, dezlegarea vrăjilor mari, recăpătarea puterii duhovniceşti şi scăparea din amărăciunea acestei lumi.

Sfântul Ioan Maximovici de San Francisco este cel mai mare sfânt născut din femeie al secolului XX, al doilea Moise, cel ce ascultă plângerea familiilor, a tinerilor descumpăniți, este al doilea Ioan Botezătorul care cheamă pe toți la rugăciune şi pocăință ortodoxă.

Vă invităm, aşadar, la un pelerinaj (un adevărat concediu de o zi) care este o formă de odihnă sufletească, dar şi trupească, la un pelerinaj la sfinte moaşte ale unor sfinți vindecători (sfântul Ioan Maximovici, sfinții Iov si Amfilohie) care ne ajută să fim în legătură cu Dumnezeu, să depăşim zbuciumul zilnic şi stresul, confuzia lăuntrică, reuşind astfel să ne luăm crucea vieții cu mai mult curaj, cu mai multă determinare.

La racla cu sfintele lor moaşte să alergăm, deci, cu credință şi să ne închinăm, să primim ajutor pentru a scăpa de furtunile şi vârtejurile primejdioase ale ispitelor prin rugăciunile adresate cu nădejde şi cu dragoste.

Sfântul Ioan Maximovici este cu adevărat un dar miraculos de la Dumnezeu, cel care răspunde degrabă la toate cererile de ajutor venite din partea noastră, a acelora ce credem cu adevărat în el. Să apelăm, aşadar, neîndoios la el pentru orice nevoie legată de viața noastră familială sau profesională, pentru că sfântul Ioan Maximovici ne oferă sprijin, curaj si încredere aducându-ne mereu aminte de prezența lui Dumnezeu pe pământ, de dragostea Sa necondiționată.

Prin acest pelerinaj la moaştele sfântului Ioan Maximovici de la biserica din Ulma, în ziua de 20 septembrie 2014 încercăm, prin mila lui Dumnezeu, să ne odihnim întru El, adâncindu-ne în taina rugăciunii către El.

Programul zilei de sâmbătă, 20 septembrie 2014, este următorul:

Ora 7.00  -   Sfințirea aghiazmei celei mici;

Ora 8.00  –  Utrenia;

Ora 9.00  –  Sfințirea aghiazmatarului  bisericii Ulma săvârşită de IPS Pimen

Arhiepiscop al Sucevei si Rădăuților, alături de un sobor de preoți;

Ora 9.30  –  Sfânta Liturghie Arhierească;

Ora 12.00 - Închinarea la sfintele moaşte ale sfântului Ioan Maximovici, Arhiepiscop de San Francisco, precum şi la ale sfinților Iov şi Amfilohie de la Poceaev, urmată de o agapă frățească.

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi.

Dacă cineva doreşte să fie fericit atunci să fie cu Dumnezeu, pentru că numai Dumnezeu dă fericirea omului, doar El este Cel ce cu adevărat ajută, pentru că Dumnezeu este milostiv tuturor celor ce cred în El şi este nemilostiv cu păcătoşii. A te ruga este totuna cu a trăi frumos, sfânta liturghie fiind taina curățirii, taina sfințirii şi a renaşterii, taina iubirii dumnezeieşti şi a îndumnezeirii omului.

Vă invită preot paroh Costel Lucian Chimiuc, preot slujitor Constantin Chimiuc, preot slujitor Victor Tamasag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujba de sfințire a aghiazmatarului (altarului de vară) din comuna Ulma.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Slujba de sfințire a aghiazmatarului (altarului de vară) din comuna Ulma5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei