Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 92 (5299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

„Când hotărârile Centrului eparhial sunt drepte și corecte, atunci se promovează valori”

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a întâlnit, astăzi, 19 aprilie 2013, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, cu vicarii administrativi eparhiali, consilierii administrativi și inspectorii bisericești din Patriarhia Română.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a vorbit celor prezenți despre responsabilitatea pe care o au consilierii într-o eparhie: „Trebuie multă corectitudine, multă conlucrare și multă consultare pentru conlucrare. Astfel, coresponsabilitatea și consultarea ne ajută să întărim conștiința eclezială, să iubim mai mult eparhia, să ne interesăm ce fac și alte eparhii, unde au reușite mai mari decât noi, unde putem învăța de la ceilalți sau putem oferi și noi exemplul nostru pozitiv”.
„Gândirea duhovnicească nu trebuie să fie limitată la slujbele din biserică, ci să fie extinsă și la activitatea administrativă. Când activitatea administrativă este bazată pe corectitudine atunci și preoții se simt încurajați. Când hotărârile Centrului eparhial sunt drepte și corecte, atunci se promovează valori. O a doua necesitate prioritară trebuie să fie solidaritatea între diferite sectoare și cooperarea. Sectorul administrativ trebuie să îndemne întotdeauna celelalte sectoare să coopereze, să se informeze, să cunoască foarte bine situația unei parohii, să aibă fișa fiecărei parohii și a fiecărui preot. Astfel, atunci când cineva din domeniul construcții bisericești sau social merge într-o parohie, sectorul administrativ bisericesc să-i ofere fișa și să știe precis ce potențial material și spiritual are parohia respectivă, ce pregătire are preotul paroh și preotul slujitor”, a mai spus Preafericirea Sa.
Vicarii și consilierii administrativi, precum și inspectorii bisericești au participat zilele acestea la atelierul regional „Responsabilitate și implicare”, organizat în cadrul Proiectului FORTE, în Capitală. În cadrul atelierului ei au discutat despre modul de aplicare și implementare a hotărârilor Sfântului Sinod și a regulamentelor bisericești, informează Radio TRINITAS.
La final întâlnirii, toți reprezentanții sectoarelor administrative ale eparhiilor din țară au primit daruri din partea Patriarhului României.

(sursa: Basilica) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Când hotărârile Centrului eparhial sunt drepte și corecte, atunci se promovează valori”.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Când hotărârile Centrului eparhial sunt drepte și corecte, atunci se promovează valori”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei