Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 apr 2012 - Anul XVII, nr. 82 (4987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete

De Florii este dezlegare la peşte

 

Peşte cu vin şi măsline

Poţi folosi orice fel de peşte, dar cel mai bine se potriveşte un peşte mai gras, fie de apă dulce, fie oceanic. Cantităţile sunt pentru patru porţii.
Ingrediente: 800 grame peşte (stavrid, scrumbie, crap), doi-trei căţei de usturoi, o legătură mică de pătrunjel, patru-cinci cartofi mai mari, un morcov şi o ceapă, 150 grame măsline fără sâmburi, un păhăruţ de vin alb (dar merge şi apă), ulei, sare, piper.
Preparare:
- Curăţă cartofii, morcovul şi ceapa şi pune-le la fiert. Curăţă şi spală bine peştele. Taie-l în bucăţi potrivite.
- Într-o tigaie, încinge puţin ulei şi pune la călit un căţel de usturoi. Când s-a rumenit, scoate-l şi aruncă-l. Pune apoi la prăjit peştele şi, când este rumenit, pune-l pe o farfurie.
- Strecoară uleiul şi pune-l din nou în tigaie. Adaugă restul de usturoi tăiat fin şi, când începe să sfârâie, adaugă un pahar de vin, un praf de sare, câteva boabe de piper şi piper măcinat. Adaugă măslinele şi o cană din apa în care au fiert legumele.
- Când clocoteşte, adaugă bucăţile de peşte şi cartofii deja fierţi, tăiaţi în bucăţi, şi lasă totul să fiarbă la foc mic, fără capac, maxim zece minute.
- Serveşte cu verdeaţă proaspătă pe deasupra.

 

Peşte cu bere - Un fel de mâncare de care nu te vei mai sătura!

Ingrediente: patru bucăţi mărişoare de file de peşte alb, două linguri cu făină amestecată, un vârf de cuţit de praf de copt, un pahar de bere, ulei, o lingură de pesmet, un cartof, şase căţei de usturoi, o lingură de suc de lămâie, sare, piper.
Preparare:
- Pune la fiert cartoful.
- Taie fileurile în două pe lung şi şterge-le bine de apă cu un şerveţel absorbant.
- Pune într-un castron făina, praful de copt, sare şi piper şi amestecă cu berea. Rezultă un aluat, ca o smântână subţire.
- Încinge ulei într-o tigaie, trece fileurile de peşte prin aluat, apoi prin pesmet şi prăjeşte-le pe fiecare parte, până când se rumenesc. Se ţin la cald.
- Striveşte cartoful fiert cu furculiţa, adaugă usturoiul pisat sau dat prin răzătoarea fină şi o linguriţă de suc de lămâie. Potriveşte de sare şi piper. Amestecă bine şi picură circa şase-şapte linguri de ulei, amestecând ca la maioneză.
- Întinde sosul peste peşte şi serveşte.

 

Crap cu sos

Un mod extrem de uşor de a prepara peştele. Este o reţetă care se pretează excelent la crap.

Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, două cepe albe mari, 4-5 căţei usturoi, o linguriţă de cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, un pahar de apă, un pahar de vin alb, un vârf de cuţit zahăr, sare.
Preparare:
- Taie peştele proaspăt (sau dezgheţat) în bucăţi nu prea mari, sărează-le şi lasă-le să stea într-un vas acoperit.
- Prepară următorul sos: căleşte ceapa tăiată mărunt în puţin ulei, apoi adaugă apa şi las-o să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
- Adaugă zahărul, usturoiul strivit bine cu lama cuţitului, cimbrul şi bulionul.
- După ce sosul fierbe câteva minute, adaugă vinul, lasă sosul să ajungă din nou la fiert şi pune bucăţile de peşte.
- După ce dă un clocot-două, potriveşte de sare şi lasă să fiarbă acoperit, la foc foarte mic sau în cuptor, până când scade bine sosul.
- Serveşte cu verdeaţă proaspătă pe deasupra şi cu mămăligă sau rondele de cartofi.

(sursa: www.retete.eva.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Florii este dezlegare la peşte.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De Florii este dezlegare la peşte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei