Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 apr 2012 - Anul XVII, nr. 82 (4987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ministrul Agriculturii: Bucovina este capitala produselor tradiţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat ieri, la Suceava, că Bucovina reprezintă capitala produselor tradiţionale. Fuia a precizat că apreciază iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de a promova brandul „Produs în Bucovina”, adăugând că intenţionează, la rândul său, să iniţieze un proiect „Produs în Bărăgan”.

„Şi aş vrea să văd şi alte astfel de branduri, pe alte zone geografice, cum ar fi Produs în Banat, Dobrogea, Oltenia sau Transilvania. Asta deoarece aceste branduri locale pot da identitate produselor şi sunt un element de marketing şi promovare extrem de important. Şi pot să spun că Bucovina este capitala produselor tradiţionale şi bio din România. Cea mai mare parte a produselor tradiţionale certificate sunt în Bucovina”, a spus Stelian Fuia.

El a adăugat că în anul 2013 judeţul Suceava trebuie să participe în mod obligatoriu la cel mai mare târg de produse bio care va avea loc la Nuremberg, în Germania. Stelian Fuia a declarat că România este ţară co-organizatoare a acestui târg, iar produsele din Bucovina vor trebui să fie prezentate în cadrul acestei expoziţii.

„Este o deosebită oportunitate de a vă prezenta produsele, nu numai pieţelor europene, ci şi pieţei mondiale. Acolo se întâlnesc oameni din toată lumea pentru a semna contracte, pentru a vedea ce este nou în domeniul produselor bio şi este păcat să nu promovăm produsele româneşti şi pe cele din Suceava”, a spus ministrul Agriculturii.

Stelian Fuia a precizat că în momentul de faţă produsele bio nu mai sunt produse de nişă, pe care le consumă doar oamenii care îşi permit să le cumpere. El a arătat că produsele bio au început să devină produse de consum de masă „şi este o deosebită oportunitate pentru judeţul Suceava. Şi sunt convins că Suceava va fi la loc de cinste la Nurenberg”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii: Bucovina este capitala produselor tradiţionale.
 Vizualizări articol: 2512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 11 voturi
Ministrul Agriculturii: Bucovina este capitala produselor tradiţionale3.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   XEROX trimis de
( 7 apr 2012, 12:02:51
Bla! bla! bla!
a declarat, a precizat, a spus, a adăugat, a declarat, a spus, a precizat, a arătat,

Însă:
Nuremberg sau Nürnberg? care sunt regulile de adopție fonetică și ortografică ale substantivelor proprii?
Se respectă grafia și pronunția tării de origine sau după „englezismele” xeroxului zăpăcit?
Co-organizator sau coorganizator? cum se realizează derivarea cu ajutorul prefixului co- (variantă de la con- ) ?

Hai cenzurați! Băgați-mi pumnul în gură!
2.   „Produs cu „E”-uri în Bucovina” trimis de
( 7 apr 2012, 12:46:22
Alexandru Scheul a anunţat că patru producători au fost excluşi din asociaţie din cauză că foloseau conservanţi. Serios, domnule Scheul? Atunci de ce nu v-aţi şi pe dumnevoastră afară, domnule patron al firmei „Killer”? Un salam de porc făcut la firma domnului Scheul şi vîndut în magazinele „Produs în Bucovina” conţine: carne de porc, carne de vită, apă, sare, proteine vegetale din soia, proteină animală, condimente, stabilizator (fosfat de sodiu), potenţiator de aromă (glutamat de sodiu), conservant, azotit de sodiu, colorant natural, carmin. Atenţie! Glutamatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoşi aditivi deoarece se consieră că înşeală creierul, adică te face să crezi că ceea ce mănînci chiar este foarte bun. În multe ţări acest aditiv este interzis.. Apoi, dacă nu se folosesc conservanţi, termenul de valabilitate este de cel mult o săptămînă. Or, mai toate produsele, inclusiv cele vîndute de Asociaţia „Produs în Bucovina”, au termene de valabilitate cuprinse între 14 şi 90 de zile
2.1  RE: „Produs cu „E”-uri în Bucovina” trimis de
( 7 apr 2012, 16:06:50
Ce sa-i ceri lui Fuia. Auzi numai ce nume are amaratu'. Fuuuuiiiaaaaa. Eu fraier care habar nu are pe ce lume traieste. Partea naspa e ca toti o sa-si dea seama de inselatoria lui Flutur si minciunile cu ECO si produse traditionale etc si sa vezi dupa. Vom fi efectiv pe lista neagra a tuturor turistilor. Si romani si straini.
Minciuna are picioare scurte.
Ideal ar fi un laborator independent care sa analizeze asa zisele produse eco a lui Flutur si sa-l dea in gat pe mincinos!
3.   Povesti ca nu au E-uri! Suntem mintiti de sefi!!! trimis de
( 7 apr 2012, 13:25:37
....si ei , comerciantii, recunosc ca pun in produsele de carne E-uri cum ar fi: nitriti 250, benzoat si ,,cel mai tare din parcare”: monoglutamatul de sodiu E621 , aroma acestuia se numest UMAMI sau al V-lea gust datorita carora nu se mai altereaza mezelurile nici in 300ani.

Sa vedeti cind vor aparea rosiile de Galati ce...bune vor fi, tot cu E-uri!
4.   INDEMN TOVARASESC trimis de
( 7 apr 2012, 14:42:44
D-LE MINISTRU,ATI VIZITAT MAI INTAI ZONELE CALIMANI,IACOBENI-MESTECANIS,C
SAU BARONEAC FLUTUR SI BOIERCIUC O'BALAN-[,,O'' DE LA CERTIFICAT ORNISS],AU ,,UITAT'' SA VA RECOMANDE O ASTFEL DE VIZITA IN ACESTE ZONE?
DRAGI TOVARASI SI ,,PRETINI'' DIN PDL,DUPA CE-AM VAZUT AZI LA TV,CHIAR UNII TREBUIE SA VA PREGATITI RANITELE.SIGUR VOM MAI REVENI.
UN WEEK END NEPOLUAT!
5.   COMPLETARE trimis de
( 7 apr 2012, 14:44:35
COMPLETARE DIN MOTIVE CEZORIST-BOVINE.
CRUCEA,LESU-URSULUI,FD.MOLDOVE
6.   COMPLETARE LA...COMPLETARE! trimis de
( 7 apr 2012, 14:45:42
BA ,,ACENZORITEI'' FA-TI ROST DE RANITA!!!
7.   PTR RADU trimis de
( 7 apr 2012, 14:48:48
E-URILE SUNT DOAR ,,IMBUNATATIRILE'' DE LA ,,OTRAVURILE''TRADITIONALE.EX.
8.   COMPLETARE trimis de
( 7 apr 2012, 14:49:42
,,APA POTABILA''
9.   ??? trimis de
( 8 apr 2012, 05:01:00
HEI,MASONCIUCILOR SAU MASONLECILOR ,ATI ADORMIT???
AM MAI VAZUT UN ,,RAPANOS'' DE PE LA BILCA ,CARUIA II CURGEAU MUCII INTR-O SEARA LA TV,INCERCA ,,VIRAJE IN LOC'',DAR SA NU UITE: AICI SUNTEM NOI!SI PANA LA ULTIMUL!
ISTORIA SE REPETA ,DAR SI IN SENS INVERS.BANDA LUI BODNARENKO,CARE A TERFELIT NUMELE LUI VLADIMIRESCU,MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VA PLATI!ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU!!!
10.   INTREBARE,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 8 apr 2012, 05:07:13
CARE SUNT ,,BENEFICIILE'',IN DOMENIUL AGRICULTURII ,IN URMA VIZITEI MIN.AGRICULTURII DIN OLANDA, DIN 2005???[LA POJORATA]
IN AFARA FAPTULUI,CA UNII AU PLECAT CU HARBURI IN OLANDA SI S-AU INTORS CU TIR-URI NOI[DAR INCARCATE] ALTE BENEFICII CARE AU FOST???
UN WEEK END TRANSFRONTALIER PLACUT!
11.   Nu este zimbetul lui flutur(omida) trimis de
( 8 apr 2012, 10:17:53
...Simt un VIDEANU in stomac,pentru ca am mancat o PLACINTA si niste fasole BOC cu BOC si mi-e teama sa nu ma BASESCU in public.
Dar nu imi pasa!
Ma FLUTUR.Lumea imi va spune ca sunt un BOUREANU,ca nu am maniere si ca ma comport ca un HOINA...RU.
Nu are nimica. Am sa strang din FALCA,precum un TURCAN ,raman la mine in TABARA si tac din BOTIS,ca ne va veni si noua o alta VREME,sa speram ca nu va fi una FUNERIU.
Unii,taie FRUNZAVERDE la caini si asculta SCRIPCARU care e un OLTEAN STIRBET .Muzica lui cu versuri ALBU,imi creaza o stare de BOAGIU.
Asa ca,ma sui pe calul meu MURG,intolit in hainele-mi facute de CROITORUL MOLDOVAN si pornesc sa culeg niste FLOREA de TRANDAFIR si SULFINA pe care apoi le voi PREDA,ca nu mi le-oi pune eu,in BARBU …

MIRCEA TOADER !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei