Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2020 - Anul XXV, nr. 147 (7452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Fabrica de lapte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Mănăstirea Dragomirna” (II)

„Alături este muzeul mănăstirii. În acest muzeu se pot vedea multe lucruri şi opere de artă. Sunt evanghelii şi tetraevanghelii, ca cele dăruite, de exemplu, de Anastasie Crimca, de-o măiestrie deosebită. Opere de artă adevărată şi muncă neodihnită. Ce oameni trebuie să fi fost aceia cari toată viaţa lor scriau pe pergament asemenea cărţi sfinte, cari munceau şi câte-o zi până să dea o literă de o asemenea frumuseţe! Ce să mai spunem de crucea de abanos, ferecată cu argint, dăruită de Toma, vistiernicul mănăstirii Voroneţ, sau crucea de cedru cu 32 de iconiţe, sculptate în lemn, ferecată în argint aurit, dăruită de Crimca.

Câteva ore trăite aici, este tot ce poate fi mai frumos, mai plăcut şi mai sănătos pentru tot omul care vine să scape puţin de sgomotul şi năcazul zilei”. 

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3266, 8 Iulie 1936.  

 

„Fabrica de lapte”

„Un teren înmărăcinat, părăsit. Locuitorii se obişnuiseră cu el, aşa cum te obişnuieşti cu un lucru pe care nu-l mai iei în seamă. Dar într-o zi, trecătorii au privit nedumeriţi la marginea vechiului pîrlog. Oameni arşi de soare, la volanul excavatoarelor şi buldozerelor, împrăştiau apatia locului prin suflul viguros al maşinilor. Se săpa de zor, se turnau fundaţii. Apoi au început să se clădească ziduri. Curînd s-a aflat că în această construcţie modernă, cu hale mari şi ferestre largi, se va valorifica un produs specific acestei zone - laptele. Au sosit apoi maşinile. Rezervoare termice şi frigorifice, cu manete şi ţevi nichelate, au ocupat spaţiile supraetajate. Oameni, în majoritatea lor calificaţi la locul de muncă, sub îndrumarea tehnicienilor şi inginerilor, au învăţat tainele maşinilor moderne prin care laptele din izvorul ugerului se transformă în alimente cu mare valoare nutritivă: brînzeturi şi alte derivate”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5165, Suceava, Marţi 21 iulie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fabrica de lapte”.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Fabrica de lapte”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei