Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 94 (7095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

22 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Dela căile ferate”

Staţiunea Prisaca a liniei Hatna - Vatra Dornei, întocmită pentru primirea şi estradarea de mărfuri şi vite cornute în vagoane întregi, cu începere de la 1 August 1903 va fi întocmită şi pentru estradarea de transporturi de poloboace cu bere şi primirea de poloboace deşarte. Transporturile de bere trebue însă francate în staţiunea dela care se trimit”.

„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 55, Cernăuţi, Duminică 13/26 Iulie 1903.

 

„Din Udeşti”

„Mai zilele trecute s’a stins din viaţă săteanul Vasile L. Rotariu. Satul spune că săteanul ar fi murit cu zile ştrangulat de acuta criză financiară dar mai ales de abuzurile criminale ale şefului oficiului poştal din Udeşti, Andrei Rotariu. În adevăr săteanul avea nişte poliţe scadente. Un frate al său din Cernăuţi i-a trimis bani să prelungească şi să achite din poliţele scadente. Şeful oficiului poştal din Udeşti nu i-a achitat lui Rotariu banii sosiţi din Cernăuţi decât după mai multe săptămâni. Între timp însă i-a făcut săteanului cheltuieli bancare aşa de mari încât bietul sătean s’a închis în sufletul său şi şi-a dat zilele. Atragem atenţia organelor PTT că şeful oficiului poştal din Udeşti are la activ mai multe fapte de genul acesta. Lumea spune că şeful oficiului poştal ar face chiar uzură cu banii trimişi sătenilor prin mandate poştale.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, 194, 6 iulie 1930.

 

„O şezătoare organizată în sectorul Ilie Pintilie (Suceava)”

„Duminică 17 iulie a.c. a avut loc în localul şcoalei primare din sectorul Ilie Pintilie o reuşită serbare urmată de chermeză. Programul alcătuit din coruri, dansuri, recitări şi piesă de teatru a plăcut mult publicului care, în ciuda ploii care cădea din belşug, era destul de numeros. Chermeza a fost într-adevăr bine organizată şi a adus un însemnat succes moral. Bufetul bine asortat şi eftin a putut fi vizitat chiar şi de cei mai nevoiaşi oameni. Venitul rezultat este destinat grădiniţei sezoniere din sectorul Ilie Pintilie”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 603, Suceava, Duminecă 24 iulie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
22 Aprilie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei