Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 94 (7095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De pe podium, după gratii

Sucevean fost „Mister Germania”, condamnat pentru că a împuşcat un poliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Un sucevean în vârstă de 44 de ani, originar din Câmpulung Moldovenesc, Adrian Virgil Ursache, a fost condamnat, săptămâna trecută, de un tribunal din Germania la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui poliţist. Adrian Ursache a fost „Mister Germania” în 1998. Drumul lui din orăşelul de munte din nordul României până pe podiumul frumuseţii în Germania şi apoi la închisoare este interesant de urmărit. 

El s-a născut la 1 noiembrie 1974 în România, a lucrat ca mecanic auto în oraşul Câmpulung Moldovenesc, meserie pe care a practicat-o şi după ce a emigrat în Germania. Ca proaspăt cetăţean german, în 1997-1998 şi-a desfăşurat serviciul civil (armata „civilă” germană) în Berlin, în ajutorul persoanelor cu handicap grav. În 1997, conform ziarului Berliner Zeitung, https://www.berliner-zeitung.de/von-ursache-und-wirkung-16137074, s-a logodit cu Yasemin Mansoor, fostă "Miss Germania" şi s-a convertit la islam. În 1998 Adrian Ursache a fost ales "Mister Germania". 
Ulterior, el a studiat comerţul internaţional la Universitatea din Anhalt, pe care a absolvit-o cu Master în Administrarea Afacerilor. După absolvire a lucrat la diverse companii de telefonie mobilă, apoi s-a alăturat industriei în energia solară ca acţionar şi investitor şi a fondat compania Dima Da Energie GmbH.
În anul 2000 s-a căsătorit cu „Regina frumuseţii” Sandra Hoffmann, cu care are doi fii. În primăvara acestui an, perechea s-a separat.
Problemele lui Adrian Ursache cu autorităţile au început în anul 2014, când a fondat la proprietatea sa şi a socrilor săi, în Elsteraue (Saxonia-Anhalt), în oraşul Reuden, pseudo-statul „Ur” şi şi-a făcut propria ideologie „Cetăţenii Reich-ului”, o mişcare extremistă ai cărei adepţi nu recunosc Republica Federală Germania şi refuză să plătească impozite sau amenzi pe motiv că legile care prevăd astfel de sancţiuni nu au o bază constituţională. 
 
În instanţă, fostul „Mister Germania” a făcut scandal, astfel că judecătorii l-au dat afară din sală
Pentru că a refuzat să plătească taxe, impozite şi amenzi în valoare totală de aproximativ 150 000 de euro, în 2016 statul a decis să-l evacueze pe Ursache de pe proprietatea pe care o deţinea. Acesta a refuzat evacuarea paşnică a proprietăţii, astfel că în data de 25 august 2016 autorităţile au intervenit în forţă, inclusiv cu trupe speciale. În timpul acţiunii, a existat un schimb de focuri şi Ursache a împuşcat cu un revolver un poliţist şi l-a rănit la gât. Procurorii au apreciat că dacă poliţistul nu ar fi fost protejat de cască ar fi fost ucis, afirmă presa germană: https://www.mdr.de/sachsen-anhalt/halle/halle/urteil-prozess-adrian-ursache-100.html. În schimbul de focuri românul a fost, de asemenea, împuşcat şi rănit grav.  
În aprilie 2017, procuratura l-a acuzat pe Adrian Ursache de tentativă de omor cu vătămare corporală periculoasă, rezistenţă faţă de poliţie la aplicarea legii şi încălcări ale Legii privind armele, cerând opt ani de închisoare. Procesul de tentativă de omor a fost deschis la 9 octombrie 2017 la Tribunalul Halle.
Ursache şi-a susţinut nevinovăţia şi a acuzat instanţa şi procuratura că nu sunt corecte şi independente.
În instanţă, fostul „Mister Germania” şi-a pierdut de mai multe ori cumpătul, l-a insultat pe judecător şi l-a concediat pe unul dintre avocaţii săi, astfel că până la urmă a fost dat afară din sală: https://www.mz-web.de/burgenlandkreis/prozess-gegen-adrian-ursache-verlaengert-verteidigung-kassiert-vierzehn-ablehnungen.
Săptămâna trecută, în data de 17 aprilie 2019, pentru tentativă de omor asupra unui ofiţer de poliţie Adrian Ursache a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
Menţionăm că Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei, agenţia federală de securitate federală din Germania, a estimat în aprilie 2018 că aproximativ 18.000 de persoane susţineau mişcarea de extremă dreaptă „Cetăţenii Reich-ului” (Reichsbürger), cel mai mare număr de adepţi, aproximativ 3.500, fiind în Bavaria, unde de asemenea existau informaţii că aceştia încearcă să constituie o armată. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean fost „Mister Germania”, condamnat pentru că a împuşcat un poliţist.
 Vizualizări articol: 5105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Sucevean fost „Mister Germania”, condamnat pentru că a împuşcat un poliţist1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei