Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 83 (7084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina”

„Ţinând cont de spiritul timpului au întemeiat şi profesorii de gimnastică din Bucovina o societate. Această societate are de scop cultivarea gimnasticei în Bucovina şi promovarea intereselor profesorilor de gimnastică din Bucovina. Societatea a primit numele de < Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina> şi s’a constituit la 22 Maiu a.c. în adunarea generală convocată de seniorul profesorilor de gimnastică din Bucovina, dl. Franz Grillitsch”.

„Patria”, Anul V, nr. 46, Cernăuţi, Joi 16 iunie 1910.

 

„Abuz scandalos la spectacolele publice”

„La noi în Suceava nu avem ocazia de multe ori să asistăm la spectacole, teatre, concerte şi altele de acelaşi gen în afară de cele două cinematografe cari dau regulat reprezentaţii în fiecare Sâmbătă şi Duminică. Din întâmplare, am dat de un calcul de taxe de spectacole ce s’au încasat pentru zilele de 17 şi 18 Decembrie trecut. Sala pentru care  s-au încasat aceste taxe are locuri pentru cel puţin 300 de spectatori şi, dacă presupunem că în prima perioadă cele trei reprezentaţii n’au fost bine reprezentante, Duminică, în 18 dela 7 până la 9 seara, sala a fost arhiplină. Şi totuşi în ambele zile s-au vândut numai 178 bilete. Acesta nu este însă un caz izolat sau o întâmplare nefericită. Cauza acestei frustrări a venitului antreprenorului cât şi a fiscului, acestei duble pagube, este revoltătorul sistem al celor care frecventează cinematograful fără să plătească...La fiecare reprezentaţie se constată că o mulţime de funcţionari asistă regulat la filme fără să plătească nici un ban. Aşa aproape toţi funcţionarii Administraţiei Financiare, care au numai două locuri de control, asistă în frunte cu şeful lor şi cu soţiile şi rudele lor la câte o reprezentaţie pe gratis. Ca să se sfârşească această plagă ruşinoasă, îl invităm întâi pe d-l Administrator financiar să judece că locurile destinate autorităţii pe care o conduce nu sunt locurile d-sale, ci a celor doi funcţionari ce sunt însărcinaţi cu controlul biletelor în folosul statului”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul VII, Nr. 27, 17 Iunie 1928.

 

În cinstea Festivalului Mondial de la Moscova

Pionierii şi elevii şcolii de 7 ani din comuna Siminicea se străduiesc să obţină note cât mai bune în vederea încheierii cu succes a anului şcolar. Pe lîngă aceasta ei au reuşit ca în cinstea Festivalului Mondial de la Moscova să cureţe 150 ha din izlazul comunal şi să cureţe de omizi 2500 de pomi fructiferi”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2961, Marţi 4 iunie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina”.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei