Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Serbarea s.m. martir Ioan cel Nou şi petrecerea Doamnelor Române din Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Serbarea s.m. martir Ioan cel Nou şi petrecerea Doamnelor Române din Suceava”

„Serbarea a fost inaugurată cu <Deşteaptă-te Române> executat de muzica instrumentală a bravilor militari români din Folticeni, cari au fost învitaţi spre scopul acesta de comitet. Îndată ce se răspândiră primele acorduri ale muzicei, începe a se aduna multă lume aleasă în grădină. Tot ce are Suceava mai ales veni la serbare, ba ce e mai mult, chiar din Folticeni, Botuşani şi din alte localităţi veniră mai ales familii române şi chipeşii oficeri ai armatei române erau încă bine representaţi. Trebuie să amintesc că celelalte naţiuni încă au participat în număr mare la această serbare poporală. Şi prefectul oraşului n’a lipsit dela această serbare, ci a participat dimpreună cu domnişoarele sale. Trebuie să aibă omul o memorie foarte ageră ca să poată cuprinde toate impresiile unei seri ca aceea”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 43, Cernăuţi 7/20 iunie 1901.

 

„Liviu Rebreanu la Solca”

„În cei 16 ani dela Unire încoace Solca nu a avut o serbare literară mai frumoasă decât cei din săptămâna trecută, când cunoscutul romancier ardelean Liviu Rebreanu ne-a vorbit atât de interesant şi fascinant despre <badea> Gheorghe Coşbuc...După un cuvânt de binecuvântare rostit de către preotul Gramatovici şi un discurs inaugurat de către secretarul prefecturei d-l Lungu, distinsul conferenţiar a vorbit atât de frumos încât în sala întreagă domnea o linişte ca în biserică. Timp de o oră d-l Rebreanu a ştiut să ţină publicul asistent care părea că îşi ţine răsuflarea ca să nu piardă nici un cuvânt din cuvântarea rostită cu atât farmec şi măiestrie de principele scrisului român Liviu Rebreanu. Tot ce oraşul Solca are mai distins şi mai select a asistat la acest eveniment literar pentru Solca noastră”.

 „Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, Nr. 4573, 5 Iunie 1935.

 

„Răcoritoare... calde”

Acum e vremea când responsabilii chioşcurilor alimentare sînt mult vizitaţi de către consumatorii de răcoritoare. Dacă la orice chioşc se găsesc cantităţi îndestulătoare de răcoritoare, aceste răcoritoare - oricât de ridicol ar părea - sunt totuşi ...calde. Cauza e cunoscută: apa gazoasă sau minerală nepăstrată la gheaţă nu poate fi niciodată rece… mai ales vara. Deşi în Suceava se găseşte gheaţă în cantităţi suficiente, în chioşcurile alimentare ea este puţin folosită. Şi aceasta spun gestionarii, pentru că preţul gheţii este prea... <încălzit>”.

„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3266, 1 iunie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Serbarea s.m. martir Ioan cel Nou şi petrecerea Doamnelor Române din Suceava”.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Serbarea s.m. martir Ioan cel Nou şi petrecerea Doamnelor Române din Suceava”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei