Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 10 (7011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Vărarii de la Iacobeni - pe primul loc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Un cămătar condamnat”

“La tribunalul penal din Suceava s’au petrecut două procese pentru delictul de cămătariat exorbitant, comis de cunoscutul cămătar de profesiune Mathias Kruckel, faţă de un preot preavenerabil, încă înainte de 12 ani, pe când acesta era cooperator …Este meritul domnului procuror Goian şi a judecătorului Dumaracschi, de a fi discurcat aceste procese penale încurcate şi încâlcite anume de cămătar, carele exploatează deja de vreo 20 de ani inteligenţa şi mai ales poporul fără deosebire de naţiune şi religiune…Mathias Kruckel a fost condamnat la arest aspru pe şese săptămâni cu o di (n.r. zi) de post pe fiecare săptămână, la o amendă de 500 de florini şi la restituirea, pe cale civilă, a daunei făcute. Opinia publică este satisfăcută de această sentinţă mult dorită”.

“Gazeta Bucovinei”, Anul III, Nr. 22, 18 (30) Martie1893.

 

„Colonişti bucovineni”

„Secretariatul de agricultură ne aduce la cunoştinţă că s’au anunţat 141 de oameni din judeţul Rădăuţi cari doresc să se aşeze cu gospodăriile lor în judeţul Botoşani. S’au mai anunţat şi din alte judeţe, numărul lor însă nu se ştie. Căile ferate sunt rugate să înlesnească mutarea lor în judeţul Botoşani”.

„Glasul Bucovinei”, Organul partidului democrat al unirii (Număr pentru ţărani), Anul III nr. 381, Cernăuţi, Sâmbătă 20 Martie 1920.

 

“Vărarii de la Iacobeni - pe primul loc”

“Vărarii din Iacobeni sunt în întrecere cu cei de la Pojorîta. Şi unii şi alţii, se străduiesc producă cît mai mult var şi, totodată, să-i îmbunătăţească calitatea şi să-i readucă preţul de cost, pentru a cîştiga întrecerea. În cele două luni care au trecut de la începutul anului, vărarii de la Pojorîta s-au situat în frunte. Dar iată că la sfîrşitul primei decade din martie, situaţia s-a schimbat. Vărarii din Iacobeni au obţinut cele mai bune rezultate în muncă. Organizîndu-şi mai bine munca şi respectând cu stricteţe menţinerea garanţiei pietrei şi menţinerea continuă a focului cu pară, vărarii din Iacobeni au reuşit, în primele 10 zile din această lună, să producă, peste sarcinile de plan, 14.000 Kg. var, înbunătăţindu-i totodată calitatea cu 1%”. 

“Zori Noi”, Anul XIV, Nr. 3.819, 18 Martie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Vărarii de la Iacobeni - pe primul loc”.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Vărarii de la Iacobeni - pe primul loc”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei