Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

08 Februarie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Din Rădăuţi”

Colectivul de muncitori şi tehnicieni de la întreprinderea economică <6 Martie> din Rădăuţi a înregistrat în luna ianuarie însemnate succese. La multe din cele 25 de sortimente, planul de producţie a fost depăşit. Astfel, în afara planului de producţie s-au produs 4,6 tone mangal, 50 lăzi ambalaj, etc. Peste plan s-au efectuat şi prestaţiuni poligrafice în valoare de 9.000 lei. La atelierul de rotărie-fierărie s-au dat peste plan 7 sănii, 135 săniuţe pentru copii şi s-au efectuat diferite prestaţiuni în valoare de peste 12.000 lei. De asemenea s-au mai dat peste plan 1.000 separatoare dentare şi nasturi în valoare de 1386 lei”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2561, Suceava, Februarie 1956.

 

 „Activiştii şi şomajul”

E adevărat că s-au adoptat anumite decrete-legi care să înlesnească o trecere mai rapidă la refacerea economică a ţării, dar nu trebuie să trecem cu vederea anumite, hai să le zicem, favoritisme. În timp ce muncitorii sînt trimişi să stea acasă cu 50% din salariu, activiştii stau liniştiţi acasă trei luni cu salariile întregi. Asta pentru că <mult iubiţilor şi stimaţilor> li s-au desfiinţat locurile de muncă. Unde este dreptatea? Să înţelegem că ei, săracii, surmenaţi de-atîta luptă împotriva <agenturilor> trebuie ocrotiţi? Oare ce încredere să mai aibă un muncitor în dreptatea promisă dacă face o comparaţie între 50% salariul său şi salariul primit de activişti, care în continuare <muncesc> pe brînci pentru a făuri Marele Nimic? Dar să admitem că au intenţia să se integreze în această societate liberă cu adevărat. Ce au de gînd în cazul acesta? Or să intre în mină ca să <dea ţării cît mai mult cărbune>, sau or să se refugieze în <meseria> cea mai la ordinea zilei - şomajul?”.

„Dreptatea” (organ al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat), Anul XXII (Seria a IV-a), Nr. 4, Joi 8 februarie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 08 Februarie 2013.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
08 Februarie 20131.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei