Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Rezultate exit-poll

Băsescu şi Geoană în turul doi

Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru prezidenţiale, ei obţinând, potrivit sondajelor publicate, aseară, de TVR, Antena 3, Realitatea TV şi B1Tv, primele două locuri în primul tur.
Potrivit rezultatelor finale ale exit-poll-ului realizat de CURS şi difuzat de TVR, Traian Băsescu a obţinut 33,59% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a fost votat de 31,2% din alegători. Candidatul liberal Crin Antonescu a obţinut 21,7 %. Rezultatele bazate pe datele de la ora 19.00 indicau un scor de 33,72 % pentru Traian Băsescu, 31,44 % pentru Mircea Geoană şi 21,52 % pentru Crin Antonescu.
Potrivit CURS, conform datelor de la ora 21.00, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor a obţinut 4,2 %, independentul Sorin Oprescu a fost preferat de 3,26 % din alegători, candidatul UDMR Kelemen Hunor 3,14 %, iar candidatul PNG-CD Gigi Becali 1,81 %, iar ceilalţi candidaţi au obţinut 1,1%.
Potrivit rezultatelor finale ale exit-poll-ului realizat de INSOMAR şi difuzat de Realitatea TV, Traian Băsescu a obţinut 32,8% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a fost votat de 31, 2% din alegători.
De asemenea, candidatul liberal Crin Antonescu a obţinut 22,2 %.
Rezultatele bazate pe datele de la ora 19.00 indicau un scor similar pentru Băsescu, în timp ce Geoană avea 31,7%, iar Crin Antonescu 21,8%.
Potrivit rezultatelor finale ale exit-poll-ului realizat de CCSB pentru Antena 3, Traian Băsescu a obţinut 34% din voturi la scrutinul prezidenţial de duminică, Mircea Geoană 30,4%, iar Crin Antonescu 22,4%.
Datele de la ora 19.00 indicau scoruri de 34,1% pentru Traian Băsescu, 30,9% pentru Mircea Geoană şi 22,1% pentru Crin Antonescu.
Potrivit CCSB, ceilalţi candidaţi la Preşedinţie au obţinut următoarele rezultate: C.V.Tudor - 3,6%, Sorin Oprescu - 3,5%, Kelemen Hunor - 3,5%, George Becali - 1,6%, Remus Cernea - 0,5%, Ovidiu Iane - 0,2%, Eduard Manole - 0,2%, Ninel Potârcă - 0,1%, Constantin Rotaru - 0,0%.



Băsescu: Am obţinut o victorie de etapă în cursa prezidenţială

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, care îl dau drept câştigător al primului tur al scrutinului prezidenţial, că a obţinut o victorie de etapă în cursa prezidenţială, remarcând că rezultatul este asemănător celui obţinut în alianţă, în 2004
El şi-a exprimat speranţa că rezultatele finale oficiale vor confirma victoria sa.
Traian Băsescu a apreciat că rezultatul asemănător cu acela obţinut în 2004 în alianţă arată un extraordinar progres al solidarităţii electoratului faţă de soluţiile propuse.

 

Băsescu: Voi sărbători acasă, cu soţia şi cu fetele, referendumul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va sărbători acasă, "cu soţia, cu fetele", dar doar rezultatul referendumului, conform căruia 76% dintre români au optat pentru parlament unicameral, iar 85ª% pentru reducerea numărului de parlamentari.
"Ce să sărbătoresc? Referendumul e singurul lucru care poate fi sărbătorit. Asta... acasă, cu soţia, cu fetele. (...) Vă rog să mă credeţi că, după noaptea în care România a intrat în Uniunea Europeană, aceasta este a doua noapte cea mai fericită din mandatul meu", a declarat Traian Băsescu.
El a mai spus că 76% dintre români au optat pentru parlament unicameral şi 85% pentru reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300.
"Astăzi avem un rezultat definitiv. Parlamentul trebuie să reacţioneze aşa cum a cerut poporul suveran, cum e denumit poporul în articolul 2 din Constituţie. Cred că ăsta e cel mai important lucru care s-a întâmplat astăzi. Trebuie să-şi anuleze privilegiile. Dacă nu au făcut-o când trebuiau să o facă, azi i-a pus poporul să o facă", a mai spus Traian Băsescu.
El a opinat că Parlamentul a "reuşit să se pună într-o dificultate atât de mare, încât nu mai are nici măcar timp să negocieze ceva".
"De două ori au promis în negocierile de la Cotroceni, odată în 2005, odată în 2009, că încep procesul de revizuire a Constituţiei şi au minţit de fiecare dată. Acum a venit poporul român şi le-au spus ce au de făcut. Orice întârziere pune Parlamentul, ca instituţie, într-o situaţie inacceptabilă într-o democraţie. Poporul român a mai votat preşedinţi, dar este pentru prima dată când prin decizia lui, politicienii trebuie să revizuiască Constituţia. Si nu oricum, s-o coafeze ca în 2003, ci trebuie să revizuiască o Constituţie care este depăşită şi s-o revizuiască fundamental", a mai afirmat Băsescu.

 

Geoană: Am muncit mult, vom munci şi mai mult şi pe 6 decembrie vom învinge

Candidatul PSD+PC, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor care îl clasează pe locul doi al primului tur al prezidenţialelor, că împreună cu cei care îl susţin a muncit mult pentru a ajunge aici şi că vor munci şi mai mult pentru a învinge în 6 decembrie.
"E o noapte frumoasă pentru mine", a spus Geoană. El le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat, dar şi celor care au venit la vot exprimând alte opţiuni.
"Am muncit din greu, vom munci şi mai mult şi pe 6 decembrie vom învinge împreună", a mai spus Geoană.
El a făcut apel la unitate. "Ceea ce ne uneşte este mai important decât ceea ce ne dezbină", a spus liderul PSD.
"Dacă suntem uniţi, dragi români, nimic nu este imposibil pentru noi", a adăugat Mircea Geoană.
Candidatul PSD a reluat tema fraudării alegerilor. "Sunt profund preocupat de fraudele şi de tentativele de fraudare. Mulţumesc vigilenţei ong-urilor şi presei şi îndemn la modul cel mai imperativ instituţiile statului să intervină pentru ca pe şase decembrie să avem preşedintele pe care îl doresc românii, nu pe cel care doreşte prin fraudă şi intimidare să continue un mandat care a făcut atâta rău României", a spus Geoană.



Antonescu: Avem şansa să trecem în turul doi, institutele de sondare manipulează

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, după ce rezultatele exist-poll-urilor l-au plasat pe locul trei în cursa prezidenţială, că încă există şansa de a trece în turul doi, recomandând liberalilor să continue numărătoarea paralelă şi acuzând institutele de sondare de manipulare.
"Îi rog pe reprezentanţii mei şi ai PNL la urne să nu ia în seamă aceste sondaje încă o dată mincinoase, sfruntat mincinoase, pentru care cineva va trebui să dea seamă în faţa opiniei publice. Îi rog să nu le facă jocul, să nu fie demoralizaţi, să stea să numere voturile. Avem şansa de a trece în turul doi. Rezultatul alegerilor nu e dat de Vântu, nu e dat de Voiculescu, în complicitate cu Traian Băsescu, ci e dat de votul miilor de oameni care stăteau la cozi interminabile în secţiile de votare în marile oraşe încă la ora 21,00", a susţinut Crin Antonescu.
Candidatul PNL a spus că este fericit pentru faptul că a reuşit să dea un semnal românilor de bun-simţ care au dreptul şi posibilitatea de a hotărî soarta României, lipsit fiind de mijloacele pe care "cei doi abonaţi ai puterii politice din România", Traian Băsescu şi Mircea Geoană, le-au avut.
El a mai ţinut să-i transmită lui Mircea Geoană că era "cam trist" pentru un rezultat aşa de bun, la fel de trist fiind şi Victor Ponta şi precizând că, indiferent cine va câştiga această competiţie, liberalii au luptat cinstit.



Iliescu: Nu e o victorie, ci un clasament provizoriu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri seară, după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale, că plasarea lui Mircea Geoană pe locul al doilea reprezintă nu o victorie, ci un clasament provizoriu.
Iliescu a spus că în al doilea tur va conta atât mobilizarea partidului, cât mai ales dialogul politic cu celelalte forţe din majoritatea parlamentară care a demis Guvernul Boc.
El a apreciat că problema fundamentală este întreruperea unui mandat care "a adus scandal" în ţară şi impunerea unui om care să asigure conlucrarea între instituţiile statului.
Iliescu a spus că este important ca partidele cu alţi candidaţi decât Traian Băsescu să se unească "pentru o victorie împotriva unui despot potenţial".

 

Vanghelie: Sunt sigur că românii nu mai vor un preşedinte beţiv şi prăfuit

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, ieri seara, după ce televiziunile au anunţat primele estimări ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale, că crede că românii nu ar mai vrea un preşedinte "beţiv şi prăfuit".
Vanghelie a apreciat că poziţionarea lui Băsescu pe primul loc constituie un eşec pentru el. "Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, trebuie să ne organizăm şi să convingem oamenii care nu au reuşit să iasă la vot că este important şi scorul cu care mănâncă bătaie un astfel de preşedinte", a spus el.
Vanghelie a apreciat că electoratul PNL poate vota cu orice, numai cu Traian Băsescu nu.
"Cu siguranţă românii nu mai vor un preşedinte beţiv şi prăfuit, vor altceva, un preşedinte modern care să schimbe imaginea României", a mai spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Geoană în turul doi.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Geoană în turul doi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din doi?? trimis de
(23 nov 2009, 14:13:05
se vor mira multi si se vor intreba din doii boi ce sa aliaga //???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei