Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Lucian Croitoru, un premier de vreme rea, mânat de încrederea în sine

Nu ştiu ce resorturi l-a îndemnat în fapt pe Lucian Croitoru să facă o rupere de ritm într-o meritorie carieră aproape liniară şi să îşi asume situaţia ingrată de a încerca să formeze un guvern în împrejurări care îi sunt aproape total neprietenoase.
Încrederea în sine şi detaşarea că nu are mai nimic de pierdut? Influenţa tăcută a "exemplului Isărescu"? Gustul imposibilului? Adăugarea unei experienţe de viaţă, într-o existenţă probabil liniştită? O ambiţie târzie? Pentru profani şi marele public cineva care nu a stat în luminile rampei începe prin a fi o suma de întrebări şi uneori termină prin a rămâne tot aşa.
Doar că proaspătul premier desemnat, un liberal cu aromă de scepticism în cugetările economice personale, a dat deja un răspuns în ce priveşte încrederea în sine. Da, o are şi poate. N-a venit să stea puţin, are planuri şi aproape că este greu să-l refuzi. Şi are destulă înţelepciune terestră ca să accepte un guvern politic. Greu de trecut, dar uşor de făcut. Deja versatila UDMR nu îl refuză.
Este o diferenţă de anvergură şi de substanţă între Lucian Croitoru şi Klaus Iohannis, deşi, până să deschidă gură, cei doi par asemănători. Aceeaşi prezenţă reţinută şi cam acelaşi stil de vorbire cam poticnită (poate de la emoţiile situaţiei). Doar că, în timp ce primarul a ţinut o conferinţă de presă cam suficientă, în urbea sa, bancherul a marcat, fără ostentaţie, deşi în "chineza" economică, direct de la pupitrul de la Cotroceni.
Cred că asta s-a simţit şi în noua coaliţie politică dominantă. De aici şi primele declaraţii cam arţăgoase ale şefilor de partide. Că doar Traian Băsescu le-a bâlbâit până i-a bătut cu armele lor. Şi mai este ceva care îi înfurie: cel puţin până se termină chinurile facerii unui guvern care pare al imposibilului, mini-guvernul lui Emil Boc rămâne la manete. Paradoxal, din situaţia asta pare să fi profitat Mircea Geoană, care, în condiţii de vid partenerial, a făcut pe premierul şi omul de stat, trimiţând mesaje anesteziante FMI.
Un guvern Croitoru pare, în acest moment, ceva care te face să ridici din sprâncene a mirare. Din cauza conflictului politic generalizat şi care pare ireductibil. Dar, în vreme de război, mai sunt şi dezertări. Teoretic, din dezertări se înjghebează o echipă bunişoară, larg colorată politic, dacă ştii să umbli cu graţie pe la orgolii neglijate. Bineînţeles, că premierul desemnat, o persoană stimabilă, nu s-ar deda la machiavelâcuri. Asta e treaba greu-încercatului "sistem" PDL. De ochii lumii, nu cred că cineva i-ar trânti uşa în nas din prima unei persoane respectabile, premier desemnat. Dar, după cum spuneam, echipa se face uşor şi trece greu.
Iar PSD este atât de bântuit de realitatea cumplită că Executivul Boc va rămâne bine merci la locul de muncă, cu toate consecinţele care decurg, încât este decis să uzeze de orice mijloc de forţă. Nevroza e totală.

Indira CRASNEA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian Croitoru, un premier de vreme rea, mânat de încrederea în sine .
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucian Croitoru, un premier de vreme rea, mânat de încrederea în sine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei