Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Antonescu: „Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea Elenei Udrea”

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia preşedintei Camerei, pentru obstrucţionarea Comisiei Udrea, iar premierului demiterea Elenei Udrea, invocând posibilitatea ca PNL să ceară revocarea lui Anastase, la începutul sesiunii parlamentare.
"Preşedintele ar fi trebuit să ia poziţie fermă, clară, fără echivoc în faţa faptului că un ministru al României refuză să respecte legea, mă refer la doamna ministru Udrea, la atitudinea domniei sale faţă de comisia parlamentară de anchetă legată de activitatea domniei sale şi activitatea ministerului pe care îl conduce. Ori preşedintele ar fi trebuit, pe de o parte, să ceară primului-ministru să o dea afară pur şi simplu pe doamna ministru, care îşi permite să procedeze în acest fel într-un stat democratic, ar fi trebuit în al doilea rând să ceară demisia doamnei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru modul în care blochează sau încearcă să blocheze o anchetă parlamentară, o anchetă a forului pe care domnia-sa îl reprezintă, şi într-un anumit fel îl conduce", a susţinut Antonescu.
Întrebat dacă deputaţii liberali vor cere începutul sesiunii revocarea din funcţie a Robertei Anastase, liderul PNL a menţionat că "este posibil şi acest lucru".
"Vom discuta la sfârşitul acestei săptămâni, temele mari de agendă pentru sesiunea parlamentară care începe la 1 septembrie, şi e posibil să luăm în discuţie şi acest lucru. Important este însă acum ce trebuia să facă, după părerea mea, preşedintele statului, nu grupurile parlamentare", a spus Antonescu.
Întrebat dacă va negocia şi cu PSD pe acest subiect, liderul liberalilor a menţionat că revocarea lui Anastase nu e un subiect de negociat, precizând că PSD va trebui să vină cu o poziţie clară faţă de Anastase şi Udrea.
"Eu cred că PSD-ul şi în privinţa doameni Anastase, şi în privinţa domanei Udrea trebuie să se hotărască la o poziţie foarte clară. Pe de-o parte, PSD a votat pentru înfiinţarea acestei comisii de anchetă şi pe de altă parte sunt colegi de guvernare cu un ministru care îşi bate joc de Parlament şi de Comisia de anchetă în care partidul acesta, PSD este reprezentat. Eu cred că din două una şi vom vedea. Nu e un subiect de negociere, vom vedea dacă vom vedea vreodată o poziţie clară a PSD", a spus Antonescu.
În plus, liberalul a criticat şi lipsa de reacţie a şefului statului privind înregistrările ilegale efectuate la comisia Udrea.
"Preşedintele ar fi trebuit să fie acela care să se alarmeze în faţa situaţiei că în Parlmentul României există înregistrări ilegale şi nu se ştie şi asta nu deranjează pe nimeni cine le face", a conchis Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: „Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea Elenei Udrea”.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: „Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea Elenei Udrea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei