Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 84 (6794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie tranşantă

„Echivalentul a 50 de km de drum asfaltat s-a evaporat cu ajutorul măiestriei juridico-economice a domnului primar Nistor Tătar”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sume cu adevărat uriaşe apar într-un raport al Curţii de Conturi Suceava despre o serie de nereguli financiare descoperite la Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA. Consilierul local liberal Cătălin Miron a dorit să afle mai multe informaţii despre modul cum s-au cheltuit banii publici, dar spre surpriza sa i s-a transmis că datele sunt secrete şi nu pot fi furnizate.

„Sume colosale, de zeci de milioane de lei, neîncasate și uitate de conducerea Primăriei Rădăuţi,  procese pierdute de alte milioane de lei, sunt transformate în secret de serviciu de primarul municipiului Rădăuţi prin dispoziţia nr. 701 din anul 2016. Chiar şi în aceste condiţii, ultimul raport al Curții de Conturi Suceava derulat la SC Servicii Comunale SA este devastator. Sunt evidenţiate facturi umflate, activități economice fictive și o cheltuire discreționară cu prietenii a resurselor  societății. În plus, Primăria  Rădăuţi a fost obligată să plătească penalităţi de 4.824.880 de lei către  SC Servicii Comunale SA pentru activități economice fictive”, a arătat Cătălin Miron.

Ca exemplu, pentru iluminatul public SC Servicii Comunale SA a facturat şi încasat suplimentar şi nejustificat suma de 460.190 de lei, în timp ce pentru serviciile de salubrizare s-au făcut plăţi fără documente justificative în sumă de 1.208.626 de lei.

În sprijinul acestor afirmaţii, consilierul liberal a adus şi argumente extrase din hârtii oficiale ale unei instituţii a statului român. Mai mult, Cătălin Miron spune că s-a lucrat cu unităţi de măsură diferite când a fost vorba de Primăria Rădăuţi şi de SC Servicii Comunale SA.

„În timp ce Primăria Rădăuţi nu a ridicat un deget pentru a recupera 25 de milioane de lei de la SC Servicii Comunale SA, a acceptat la plată facturi pentru activități economice fictive. Acest lucru  rezultă din raportul de control depus la SC Servicii Comunale SA sub nr. 3148 din 15.12.2017. Mai mult, prin adresa nr. 42.407 din 15.03.2018 primarul municipiului Rădăuţi confirmă existenţa unei creanţe în valoare de 4.824.880 de lei, sumă ce reprezintă majorări de întârziere, penalităţi, cheltuieli de judecată, onorarii avocat și de executare silită”, a dezvăluit Cătălin Miron.

Consilierul local rădăuţean afirmă că prin gestionarea frauduloasă a celor aproape 30 de milioane de lei oraşul a fost văduvit de investiţii extrem de importante pentru comunitate.

„Echivalentul a 50 de km de drum asfaltat s-a evaporat cu ajutorul măiestriei juridico-economice  a domnului primar Nistor Tătar. Prin dispariția celor 29.824.880 lei din bugetul local se putea asfalta în totalitate infrastructura stradală din orașul nostru. Controlul exercitat de primarul  municipiului asupra majorității absolute din Consiliul Local nu înseamnă că nu trebuie să răspundă atât în fața rădăuţenilor, dar și în fața legii, pentru această devalizare a bugetului local”, a concluzionat Cătălin Miron.

Potrivit consilierului liberal, în afara faptului că ţine la secret date de o mare importanţă privind cheltuirea banului public, primarul Nistor Tătar a stabilit o premieră în România: s-a dat singur în judecată și apoi s-a executat silit, fireşte fără o minimă informare a Consiliului Local Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Echivalentul a 50 de km de drum asfaltat s-a evaporat cu ajutorul măiestriei juridico-economice a domnului primar Nistor Tătar”.
 Vizualizări articol: 2703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
„Echivalentul a 50 de km de drum asfaltat s-a evaporat cu ajutorul măiestriei juridico-economice a domnului primar Nistor Tătar”4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei