Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 84 (6794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Recidivă

S-a urcat din nou la înălţime, de această dată pe un releu, şi a ameninţat că se aruncă în gol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Florentina-Mădălina Cercel, tânăra în vârstă de 18 ani, din Putna, a fost sâmbătă protagonista unui nou episod similar cu altele înregistrate în ultimii doi ani. De această dată s-a urcat pe un stâlp de releu din apropierea căminului cultural din Putna, la o înălţime de circa 35-40 de metri, de unde a ameninţat că se aruncă în gol.

Localnicii care au observat-o sus au sunat la 112 şi au cerut ajutorul autorităţilor şi le-au precizat poliţiştilor şi ce le-a spus tânăra, mai exact ,,ce se întâmplă dacă ia pastile bromazepan, a luat deja cinci, vrea poliția, dar nu de la Putna”.

Pentru că era cunoscută cu astfel de preocupări, poliţiştii aveau numărul de telefon al fetei, aşa încât au sunat-o pentru a afla de ce s-a urcat pe stâlpul de releu. Aceasta a ameninţat că se sinucide dacă la faţa locului vor ajunge şi părinţii ei, cu care se află în conflict după ce le-a incendiat locuinţa.

O întreagă armată de poliţişti a fost deplasată la faţa locului, inclusiv echipa de persoane specializate în negocieri formată din purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-șef Ionuţ Epureanu, agent de poliție Oana Cotoară, precum şi agent-șef principal Gabriel Marțolea și agent-șef adjunct Florin Dascălu, din cadrul SAS Suceava. După mai multe cereri din partea echipei de negociere prin care fetei i s-a spus să coboare de pe stâlpul de releu, agentul-șef principal Gabriel Marțolea s-a urcat mai aproape de tânără.

După o oră şi jumătate de discuţii, poliţistul a reuşit să o convingă pe Florentina-Mădălina Cercel să coboare. Ulterior, fata a fost transportată la Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea internării la secția psihiatrie.

 

Alte trei evenimente similare

Tânăra este cunoscută de polițiști ca având în trecut mai multe tentative de suicid, precum și tulburări de natură psihică, până la împlinirea vârstei de 18 ani, fiind internată în mai multe centre de găzduire a minorilor.

Ultima „ispravă” de acest fel a avut loc pe 1 aprilie, în duminica Floriilor. În jurul orei 08.30, mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat pe strada Dimitrie Onciul, din Rădăuţi, unde au observat că pe structura macaralei instalate în incinta unui bloc turn în construcţie, la o înălţime de aproximativ 35-40 de metri, se urcase o tânără care vorbea la telefonul mobil. Imediat au apărut şi echipaje SMURD şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi care au urcat în blocul aflat în construcţie, până la nivelul unde se afla tânăra, însă aceasta refuza să comunice. În aceste condiţii, a fost solicitată şi autoscara cu nacelă de la ISU Suceava, şi până la sosirea acesteia un ofiţer de la poliţia rădăuţeană a reuşit să comunice pentru prima oară cu tânăra, care a afirmat că intenţionează să se arunce de acolo din cauză că fusese alungată din casă, de părinţi. La scurt timp a sosit şi negociatorul specializat de la IPJ Suceava, care a acţionat cu mult tact şi a reuşit să o convingă să coboare, la circa două ore după ce tânăra sunase la 112, în condiţiile în care vremea la Rădăuţi era destul de rece şi începuse să plouă uşor. După acest incident tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie, dar după câteva zile a fost externată.

În luna august 2016, aceeaşi tânără s-a urcat pe blocul turn de la ieşirea din cartierul Burdujeni spre Plopeni. Şi atunci, după mai bine de o oră şi jumătate de încercări ale salvatorilor de a ajunge la ea, tânăra, obosită, înfrigurată, lihnită de foame şi obosită de noaptea petrecută în stradă, a fost convinsă să coboare de pe bloc de negociatorul venit special pentru a comunica cu ea.

Tânăra a stârnit o tevatură asemănătoare, după ce s-a urcat şi pe blocul turn situat vizavi de sediul Direcţiei Silvice Suceava, de unde ameninţa că se aruncă.

Atunci, operaţiunea de salvare s-a încheiat prin imobilizarea ei de către un pompier, care a convins-o să se apropie de el oferindu-i ţigări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a urcat din nou la înălţime, de această dată pe un releu, şi a ameninţat că se aruncă în gol.
 Vizualizări articol: 4312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
S-a urcat din nou la înălţime, de această dată pe un releu, şi a ameninţat că se aruncă în gol1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei