Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2016 - Anul XXI, nr. 301 (6414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La final de an

Flutur a făcut bilanţul administraţiei PNL în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a prezentat ieri un bilanţ al administraţiei liberale la nivel judeţean, după câştigarea alegerilor locale din luna iunie 2016. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Suceava, Gheorghe Flutur a precizat că anul 2016 a avut pentru PNL şi „o parte de succes”, la alegerile locale, când liberalii au reuşit să ajungă din nou la conducerea judeţului, câştigând şi 45 de funcţii de primar. Flutur a arătat că PNL Suceava a obţinut cel mai mare număr de voturi din ţară la alegerile pentru Consiliul Judeţean, reuşind să-şi asigure 21 de mandate de consilier, din totalul de 27.

„Am venit la conducerea judeţului în luna iunie pe un vot pozitiv, cu aşteptări foarte mari din partea populaţiei pentru echipa liberală. Şi putem să spunem că în administraţia publică locală PNL Suceava a avut acţiuni clare pentru deblocarea marilor proiecte din judeţ. Şi vorbim de mari proiecte care într-o formă sau alta erau blocate”, a declarat liderul PNL Suceava. El a amintit de proiecte precum Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, pârtia de schi de pe masivul Rarău, construcţia magistralei de gaze naturale către Vatra Dornei sau şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi. Gheorghe Flutur a adăugat că în ultimele şase luni de administraţie PNL a judeţului au fost deschise obiective turistice importante, cum ar fi Muzeul de Istorie din Suceava şi expoziţia permanentă de la Cetatea de Scaun.

„Aceste lucruri au făcut ca numărul de turişti din judeţul Suceava să fie unul foarte mare. 2016 a fost un an cu un record al numărului de turişti în judeţul Suceava. Astfel, în 2016 peste 370.000 de turişti au vizitat judeţul Suceava, şi sperăm că anul viitor acest număr să crească”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur a amintit de proiectul de 75 de milioane de euro pentru modernizarea drumului Suceava - Iaşi

Gheorghe Flutur a mai spus că tot în această perioadă au fost promovate şi proiecte noi care au depins de administraţia judeţeană, amintind aici, în primul rând, de proiectul în valoare de 75 de milioane de euro pentru modernizarea drumului judeţean de la Suceava la Iaşi. Flutur a remarcat că acesta este primul proiect de acest fel depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a primi finanţare. În acelaşi timp, el a amintit şi de asocierea Suceava – Botoşani, respectiv a Consiliului Judeţean Suceava cu Universitatea Suceava şi Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două judeţe pentru promovarea de proiecte internaţionale, în special în domeniul industriei alimentare.

Şeful administraţiei judeţene a făcut referire şi la noul drumul expres pe patru benzi pe ruta Siret – Suceava – Paşcani – Bucureşti. „Mai trebuie amintit şi de proiectele incluse în programul Centenar, cum ar fi modernizarea vămii Siret, a Gării Iţcani şi a altor obiective de interes, şi sperăm că vor fi preluate de viitorul Guvern. Mai trebuie spus că în agenda administraţiei judeţene şi a primarilor PNL s-a avut în vedere continuarea marilor proiecte pentru dezvoltarea judeţului. Şi aici aş aminti de demersurile Consiliului Judeţean pentru modernizarea aeroportului, prin construcţia unui terminal nou, dar şi de investiţiile în Spitalul Judeţean Suceava, prin construcţia unui nou ambulatoriu, extinderea secţiei de cardiologie, a celei pentru radioterapie, precum şi continuarea dotării spitalului”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Peste 70 de primării au primit fonduri pentru proiecte de dezvoltare locală

Liderul PNL Suceava a făcut referire şi la continuarea proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, Gheorghe Flutur a spus că, anul acesta, peste 70 de primării din judeţ au primit prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală fonduri pentru proiecte de apă, canalizare, drumuri sau cămine culturale. „Sperăm să obţinem şi fonduri pentru lucrări de îndiguire, pentru prevenirea inundaţiilor. Şi trebuie spus că şi zilele trecute judeţul Suceava a primit de la Guvern circa un milion de euro pentru 15 localităţi afectate de inundaţiile de anul acesta”, a declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că o prioritate va fi şi promovarea de proiecte transfrontaliere împreună cu autorităţile din Ucraina, atât pentru deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, cât şi pentru modernizarea de drumuri sau proiecte în domenii precum educaţie, sănătate sau cultură.

„2017 va fi şi anul în care vom sărbători 20 de ani de parteneriat, model spun eu, cu regiunile Schwaben şi Cernăuţi, motiv pentru care vom organiza mai multe evenimente pentru a marca acest moment”, a adăugat Gheorghe Flutur, care a mai precizat că printre priorităţile sale se va număra şi extinderea relaţiilor cu regiuni din Ucraina şi Polonia pentru continuarea demersurilor comune în vederea construcţiei drumului expres din nordul către sudul Europei.

Gheorghe Flutur a amintit şi de faptul că de la începutul anului viitor va prelua preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, funcţie din care îşi propune finalizarea procedurilor în vederea urgentării atragerii de fonduri europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a făcut bilanţul administraţiei PNL în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a făcut bilanţul administraţiei PNL în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei