Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În ajunul alegerilor

Doi primari PNL, Ursaciuc şi Popoiu, îl susțin pe Tăriceanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, doi primari suceveni ai PNL, Marius Ursaciuc, din Gura Humorului, şi Adrian Popoiu, din Siret, îşi declară în mod oficial susţinerea faţă de candidatura liderului Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu. De la începutul acestei săptămâni, în centrul oraşului Gura Humorului au fost amplasate mai multe bannere electorale în care Marius Ursaciuc apare alături de Călin Popescu Tăriceanu. Pe afişajul electoral este scris mesajul „Călin Popescu Tăriceanu Preşedinte. Bunăstare şi respect”.

Contactat telefonic, Marius Ursaciuc ne-a declarat că a decis să-şi declare susţinerea faţă de Călin Popescu Tăriceanu deoarece acesta este cel mai autentic liberal dintre toţi candidaţii pentru funcţia de preşedinte al României.

„Mă întreabă oamenii cu cine votez. Am 14 candidaţi şi dintre aceştia Călin Popescu Tăriceanu este cel mai autentic liberal. Şi am suficient de multe motive să-l sprijin pe Călin Popescu Tăriceanu, în calitatea lui de reprezentant al liberalismului”, a spus Ursaciuc. El a precizat că în perioada în care Tăriceanu a fost prim-ministrul României, „nouă, ca români, şi nouă, humorenilor, ne-a fost bine”.

Marius Ursaciuc a mai afirmat că Tăriceanu a fost de cinci ori în Gura Humorului, îl cunoaşte personal, şi mai mult, crede în echilibrul, onestitatea şi capacitatea acestuia de a gestiona situaţii delicate. Primarul din Gura Humorului a subliniat că de numele lui Călin Popescu Tăriceanu se leagă dezvoltarea modernă a acestui oraş. „Efectiv el este omul în care eu personal am încredere. Pe ceilalți candidați îi cunosc mai puţin”, a ţinut să precizeze Ursaciuc.

Pe de altă parte, Ursaciuc a lăsat să se înţeleagă faptul că a fost nemulţumit de politica de alianţe a PNL, precizând că nu a fost întrebat nimic nici când liberalii au format USL, şi nici când au intrat în Alianţa Creştin Liberală. „Eu nu am plecat la alt partid, şi liberalismul mă face să identific cel mai reprezentativ liberal din aceste alegeri”, a spus primarul din Gura Humorului. Ursaciuc a mai spus că în turul al doilea îl va susţine tot pe Călin Popescu Tăriceanu, precizând că din punctul său de vedere acesta este singurul candidat care îl poate învinge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pe liderul PSD, Victor Ponta.

Nu în ultimul rând, Marius Ursaciuc s-a arătat nemulţumit de colaborarea pe plan local cu PDL. „Atunci când ACL şi-a desemnat membrii în secţiile de votare au fost numiţi numai reprezentanţi ai PDL. Şi am ajuns la concluzia că dacă voiam să intru în PDL făceam o cerere directă pentru acest partid”, a încheiat Marius Ursaciuc.

 

Popoiu afirmă, la rândul lui, că Tăriceanu a fost cel care a sprijinit cel mai mult oraşul Siret

Primul primar PNL care şi-a declarat susţinerea faţă de Călin Popescu Tăriceanu a fost cel al oraşului Siret. După încheierea perioadei în care Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2014 a permis aleşilor locali să plece la alte formaţiuni politice, Adrian Popoiu a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care a precizat că încă de la începutul acestei campanii electorale a făcut o evaluare a candidaţilor şi partidelor înscrise în competiţie şi a ajuns la concluzia că liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care la aceste alegeri candidează ca independent, este de departe omul politic care a sprijinit cel mai mult oraşul Siret.

„Acest lucru s-a întâmplat în perioada iunie - decembrie 2008, când domnul Tăriceanu ocupa funcţia de prim-ministru în Guvernul PNL. În acea perioadă, cu banii primiţi de la bugetul de stat am realizat mai multe obiective, cum ar fi asfaltarea străzilor din Vest, str. Bradului şi str. Mihai Teliman, s-au aprobat fondurile pentru construirea clădirilor noi ale Spitalului de Psihiatrie, acesta fiind salvat de la desfiinţare, şi s-a aprobat construirea blocului ANL”, a spus Adrian Popoiu. El a adăugat că în urma analizelor făcute a luat două decizii politice, prima dintre acestea fiind de a rămâne în continuare în PNL, şi a doua fiind de a-l susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi primari PNL, Ursaciuc şi Popoiu, îl susțin pe Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 2602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Doi primari PNL, Ursaciuc şi Popoiu, îl susțin pe Tăriceanu4.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei