Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Un poliţist rutier prins în timp ce lua şpagă, trimis în judecată pentru cinci infracţiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist rutier din Rădăuţi, acuzat că a luat şpagă de la un şofer căruia îi întocmise un dosar penal după ce l-a prins în trafic cu un permis de conducere italian fals, a fost trimis ieri în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru nu mai puţin de cinci infracţiuni.

Agentul-şef Dumitru Jitaru, din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Rădăuţi, ar fi luat şpagă 300 de euro, fiind prins în flagrant după ce mituitorul a decis să-i sesizeze pe poliţiştii de la structura de Anticorupţie.

 

Totul a plecat de la un control cu radarul şi un şofer prins circulând cu 68 de km/h în localitate

Anchetatorii arată că pe data de 6 mai 2014 agentul de poliţie rutieră, aflat în misiune de control alături de un coleg cu un autoturism cu radar, a tras pe dreapta, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism Fiat care rula cu 68 de kilometri la oră în localitate. Şoferul, A.G., a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 255 de lei, cu posibilitatea de a achita, în 48 de ore, suma de 85 de lei, şi două puncte de penalizare.

De aici agentul-şef a început să acţioneze în mod dubios.

Procurorii arată că inculpatul i-a comunicat şoferului că are suspiciuni cu privire la valabilitatea permisului de conducere, condiţii în care i l-a reţinut în vederea efectuării de verificări. Poliţistul i-a dat şoferului numărul său de telefon, cerându-i să-l contacteze ulterior.

După ce a efectuat verificări cu privire la permis şi a aflat că acesta este fals, inculpatul, arată procurorii, i-a dat de înţeles martorului denunţător, prin interpuşi, că pentru a-i rezolva favorabil dosarul penal şi a-i restitui permisul de conducere fictiv ar trebui să-i dea o sumă de bani, fără a preciza cuantumul acesteia.

 

Infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată

Şoferul a decis însă să anunţe că i s-a cerut mită, condiţii în care, pe 21 mai, a fost organizat un flagrant, agentul-şef Dumitru Jitaru fiind reţinut la puţin timp după ce a luat mită 300 de euro şi i-a promis denunţătorului că îi va restitui permisul de conducere şi îl va ajuta cu o soluţie favorabilă în dosar.

În afara infracţiunii de luare de mită, poliţistul a mai fost pus sub acuzare şi pentru „fals intelectual în formă continuată” (ar fi efectuat menţiuni fictive în procesul verbal de sesizare din oficiu şi în declaraţiile unor martori), două infracţiuni de favorizarea făptuitorului (falsificarea de înscrisuri pentru a-l favoriza pe şofer să nu fie cercetat pentru uz de fals şi pe proprietarul maşinii, un alt bărbat, care i-a încredinţat maşina unei persoane despre care ştia că nu are permis de conducere) şi „abuz în serviciu”, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu constatarea infracţiunilor şi administrarea mijloacelor de probă.

 

A încercat să fugă, a fost imobilizat şi a aruncat pe jos mita

Procurorii au confirmat în rechizitoriul de trimitere în judecată informaţia publicată de Monitorul de Suceava la două zile după organizarea flagrantului, anume că Dumitru Jitaru a încercat să fugă, fiind imobilizat de organele de urmărire penală, moment în care a aruncat pe carosabil suma de 300 de euro.

Agentul-şef a petrecut în arest doar în jur de 18 ore, în baza ordonanţei de reţinere, după care magistraţii au decis că poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. El a rămas cu această interdicţie a controlului judiciar şi la momentul trimiterii în judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist rutier prins în timp ce lua şpagă, trimis în judecată pentru cinci infracţiuni.
 Vizualizări articol: 6922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Un poliţist rutier prins în timp ce lua şpagă, trimis în judecată pentru cinci infracţiuni3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(30 oct 2014, 11:35:42
radautul rusinea sucevei daca nu chiar a moldovei cu corupti astia
2.   Pentru "vecinu" trimis de
(30 oct 2014, 19:20:40
Cu ce naiba te ocupi la firma aceea? Gramatica limbii romane este o limba f.straina de tine, asa ca esti bun doar sa duci gunoiul, sa uzi florile, sa-ti saruti sefu'-n... in locuri unde nu prea-l prinde soarele etc. Vecinu, esti varza! Sau mai bine spus: esti curechi, ba!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei