Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementări

Bolnavii, arestaţii şi reţinuţii trebuie să solicite urna mobilă cu cel puţin o zi înainte de alegeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, care duminică, 2 noiembrie a.c., sunt internaţi în spitale, azile, cămine de bătrâni şi doresc la voteze pentru alegerea preşedintelui României trebuie să facă în avans cerere scrisă pentru urna mobilă. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, ne-a declarat, ieri, că toate instituţiile de acest gen din judeţ au fost informate asupra procedurii de utilizare a urnei mobile.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, directorul medical, dr. Tiberius Brădăţan, ne-a declarat că încă de marţi, 28 octombrie, în toate secţiile instituţiei spitaliceşti au fost afişate informaţiile despre procesul electoral, iar asistentele-şefe au anunţat, ieri dimineaţă, în toate saloanele că pacienţii care vor fi internaţi în ziua alegerilor şi doresc să voteze trebuie să facă cerere pentru urna mobilă. Potrivit dr. Brădăţan, în spitalul sucevean se află zilnic internaţi peste 800 de pacienţi. În mod uzual, la precedentele runde de alegeri au votat aproximativ o pătrime. Spre deosebire de alte scrutinuri, la care pentru toţi pacienţii urna mobilă se trimitea de la o singură secţie de votare, la alegerile de duminică vor mai fi încă trei secţii. Pentru funcţionare operativă, secţiile de spital vor fi arondate secţiilor de votare.

„Noi asigurăm toate condiţiile pentru buna desfăşurare a procesului electoral. După ce primim cererile de la pacienţii noştri, le vom depune la secţiile corespunzătoare de votare, iar duminică vor fi trimise urnele mobile. Prin arondarea la mai multe secţii de votare se va evita aglomeraţia. Astăzi avem 803 pacienţi. Nu ne aşteptăm să voteze toţi, dar este posibil ca 100-200, poate mai mult, să dorească să voteze”, a spus dr. Brădăţan.

 

Urna mobilă nu pleacă din secţia de votare decât pentru cei înscrişi în preziua alegerilor

Timpul alocat pentru primirea cererilor la secţia de votare este de doar două ore, sâmbătă, de la ora 18.00 până la ora 20.00. La cerere oamenii trebuie să anexeze obligatoriu copii după acte medicale sau acte oficiale din care să rezulte că nu sunt transportabili.

Persoanele care nu au domiciliul în localitatea în care se află spitalul sau căminul în care sunt internate vor transmite cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la secţia de votare cea mai apropiată de sediul spitalului, căminului sau azilului.

Alegătorii netransportabili care au domiciliul în localitatea în care se află internaţi în ziua alegerilor vor transmite cererea la secţia de votare unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă, potrivit domiciliului. Cererile pentru urna specială sunt primite de preşedintele şi membrii biroului electoral din secţiile de votare menţionate tot sâmbătă, în intervalul orar 18.00-20.00.

 

Reglementări pentru arestaţii la domiciliu

În ceea ce priveşte persoanele reţinute şi arestaţii preventiv aflaţi în arestul IPJ Suceava, precum şi persoanele arestate la domiciliu, care nu şi-au pierdut drepturile electorale, acestea votează tot cu urna mobilă, primită în baza solicitării prealabile. Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se fac în scris şi se depun la şeful Centrului de arest preventiv. Până sâmbătă, 1 noiembrie a.c., ora 20.00, acesta trebuie să le ducă la biroul electoral al secţiei de votare cea mai apropiată, probabil de la Direcţia Silvică Suceava, la fel ca la alegerile precedente. Arestaţii la domiciliu primesc urna mobilă de la secţia de votare la care sunt arondaţi potrivit domiciliului. În cazul acestora, cererea va fi însoţită de o copie a hotărârii judecătoreşti în baza căreia s-a dispus măsura arestului la domiciliu, precum şi o copie a încheierii prin care s-a respins solicitarea de a permite părăsirea imobilului pentru o perioadă determinată de timp pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime.

Urna specială va fi transportată la solicitanţi de o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral din secţia de votare, cu pază asigurată de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii, arestaţii şi reţinuţii trebuie să solicite urna mobilă cu cel puţin o zi înainte de alegeri.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolnavii, arestaţii şi reţinuţii trebuie să solicite urna mobilă cu cel puţin o zi înainte de alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei