Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2014 - Anul XIX, nr. 212 (5721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

Tăriceanu refuză „orice speculaţie” pe tema ofiţerului acoperit care candidează la preşedinţia României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, la Suceava, că nu ştie cine este ofiţerul acoperit care candidează la preşedinţia României, singura certitudine pe care o are fiind aceea că nu este vorba despre el. Tăriceanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în nici una dintre poziţiile pe care le-a ocupat în aparatul de stat şi guvernamental nu a avut acces la listele cu ofiţerii serviciilor secrete care lucrează sub acoperire, dar dacă preşedintele Traian Băsescu ştie despre cine este vorba, „este obligaţia preşedintelui şi numai a preşedintelui să spună cine este”, asta în condiţiile în care ar încălca legea dacă nu l-ar divulga. Preşedintele PLR a declarat că, şi dacă ar fi avut informaţii despre ofiţerii acoperiţi, nu ar fi putut să le facă publice. Acesta a precizat că legislaţia interzice celor care sunt parlamentari, miniştri, membri de partid, magistraţi să lucreze pentru serviciile secrete şi că refuză să facă orice speculaţii pe seama contracandidaţilor săi din cursa prezidenţială. "Nu te joci cu reputaţia unor oameni numai pe bază de intuiţie sau bănuieli”, consideră Călin Popescu Tăriceanu, care este de părere că şi prin astfel de declaraţii Traian Băsescu „intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat".

 

„Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta”

Întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul la care s-a referit preşedintele, având în vedere că Traian Băsescu i-a refuzat numirea în funcţii guvernamentale, Tăriceanu a spus că nu crede că acesta este indiciul.

"Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înţelegeţi că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu şi pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care şi-au distrus cariera politică pe acuzaţii nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta şi să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidaţi", a spus Tăriceanu.

Reamintim că Traian Băsescu a declarat că unii candidaţi la preşedinţia României trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Întrebat dacă va spune el despre cine este vorba, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu refuză „orice speculaţie” pe tema ofiţerului acoperit care candidează la preşedinţia României.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu refuză „orice speculaţie” pe tema ofiţerului acoperit care candidează la preşedinţia României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei