Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

150 de membri ai PMP Suceava participă la mitingul „Ponta te arde cu pompa!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PMP va participa cu 150 de membri la mitingul „Ponta te arde cu pompa!”, organizat astăzi de această formaţiune politică în Bucureşti. Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că mitingul este organizat împotriva introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie 2014. Popovici a spus că PMP protestează împotriva acestei accize deoarece pe lângă creşterea preţurilor la combustibili vor avea loc creşteri în lanţ ale preţurilor la toate produsele şi serviciile.

El a arătat că acest miting este prima mare acţiune a PMP la nivel naţional, la protest urmând să participe cel puţin 10.000 de persoane.

„Vrem să transmitem un semnal puternic guvernului Ponta că acciza de 7 eurocenţi la combustibili nu trebuie să intre în vigoare. Este o taxă anticetăţean, o taxă contra tuturor sucevenilor și o taxă contra întregii Românii.

Avertizăm că majorarea accizei la carburanţi conform propunerii Guvernului va scoate din buzunarul fiecărui român circa patru milioane de lei numai în acest an prin creşterile de preţuri pe care le generează. Dacă intră în vigoare acciza majorată, cresc automat preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz etc. Să fie clar pentru toţi români: nu doar şoferii plătesc acciza suplimentară de 7 eurocenţi, o plătesc toţi românii, fiindcă toţi vom plăti preţuri mai mari la tot ce cumpărăm”, a declarat preşedintele PMP Suceava. El a explicat că Banca Naţională a României a confirmat faptul că se aşteaptă la o inflaţie mai mare în acest an, iar prognoza de inflaţie a BNR pentru 2014 a fost revizuită în creştere, la 3,5%, cu 0,5% mai mare decât prognoza din luna noiembrie. Popovici a adăugat că potrivit unei declaraţii a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, inflaţia în creştere se datorează, printre altele, introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi la combustibili. „Victor Ponta vrea acciza de 7 eurocenţi ca să facă plinul baronilor locali în an electoral. Acciza de 7 eurocenţi ar urma să alimenteze printre altele şi fondul de rezervă al Guvernului, care este de fapt fondul de campanie electorală al PSD, din care vor fi alocaţi bani pentru primarii PSD şi pentru Consiliile Judeţene conduse de PSD”, a încheiat Corneliu Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150 de membri ai PMP Suceava participă la mitingul „Ponta te arde cu pompa!”.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
150 de membri ai PMP Suceava participă la mitingul „Ponta te arde cu pompa!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei