Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2014 - Anul XIX, nr. 28 (5537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţie

Luhan susţine că România va avea mai puţini bani europeni din cauza crizei şi a PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan îi explică premierului Victor Ponta, prin intermediul unui comunicat de presă, de ce România va primi mai puţini bani europeni în perioada 2014-2020. Luhan arată că la Consiliul European din februarie 2013 s-a decis plafonarea bugetului 2014-2020 pentru fiecare stat din UE la 110% din bugetul pe 2007-2013 (în termeni reali), situaţie în care alocarea pentru România nu putea să crească cu mai mult de 10%.

“Decizia de plafonare vine pe fondul crizei economice, care a golit vistieriile guvernelor din UE, făcându-le reticente la a mai finanța bugetul european. Sigur, cârcotașii vor spune că România nu a știut să negocieze bine în februarie 2013. Dar, oare, chiar poți să te bați cu statele net plătitoare la bugetul UE, cerând mai mulți bani? Și în plus, măsura se aplică tuturor statelor din UE. Ceea ce uită domnul Ponta este că la momentul aderării la UE, România a avut un guvern condus de un prim-ministru PNL, în sarcina căruia a intrat și elaborarea Cadrului Național  Strategic de Referință, practic, documentul pe baza căruia România a primit banii de la UE. Domnii de la guvernare au uitat, se pare, cât de mult a întârziat în 2007 guvernul condus de PNL pregătirea programelor operaționale și ghidurile solicitantului. Au uitat, de asemenea, că de aici au plecat problemele și întârzierile în accesarea fondurilor europene”, afirmă Petru Luhan în comunicat.

 

USL este suspectată că-şi pregăteşte îmbogăţirea cu fonduri structurale

Totodată, el îl acuză pe premier că şi-a exprimat părerea de rău referitor la reducerea fondurilor structurale accesibile României la presiunea „baronilor locali”, văduviţi astfel de „burduşirea buzunarelor” proprii.

„Probabil că-l trag de mânecă (n.r. pe Victor Ponta) baronii locali, care abia așteaptă să-și burdușească buzunarele cu bani europeni. Căci prin modificările aduse Codului Penal de USL, baronii locali, prin firmele deținute de rude, vor putea primi fără probleme contracte publice. Domnule Ponta, fondurile europene sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru baronii USL!”, este mesajul lui Luhan, de la finalul comunicatului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan susţine că România va avea mai puţini bani europeni din cauza crizei şi a PNL.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Luhan susţine că România va avea mai puţini bani europeni din cauza crizei şi a PNL3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei