Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandare

Liberalii cer atenţie maximă la vânzarea terenului pentru construirea noii centrale termice a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liberalii suceveni cer Primăriei Suceava şi deliberativului local atenţie maximă la preţul de vânzare al terenului din lunca Sucevei pe care se va construi noua centrală termică a municipiului reşedinţă de judeţ. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat că liberalii vor avea o discuţie în Biroul Politic Local al partidului pentru a se pune de acord asupra poziţiei oficiale vizavi de modul în care ar trebui să se facă vânzarea terenului. Băişanu consideră că pe lână preţul de vânzare, autorităţile locale trebuie să fie atente şi la destinaţia terenului la un moment dat. Adică la posibilitatea ca investitorul să-i schimbe destinaţia. „În opinia mea, consider că trebuie să fim foarte atenţi la cum se face vânzarea terenului şi noi, liberalii, vom ava o discuţie în cadrul Biroului Politic Local, ne vom sfătui cu consilierii locali ai PNL în acest sens. Consider că trebuie să fim foarte atenţi la preţul de vânzare al acestei suprafeţe de teren, pentru că primăria sau primăriile, în general, în România vând în loc să cumpere. În Occident primăriile cumpără terenuri pentru a dezvolta o serie de activităţi, iar la Suceava se întâmplă altfel. În cazul de faţă, corect este ca această societate să ducă la bun sfârşit proiectul şi planul pentru ca la iarnă să avem cu adevărat căldură. Trebuie să fim atenţi la preţul de vânzare şi după aceea la destinaţia pe care terenul poate să o aibă la un moment dat. Acest teren trebuie să fie folosit doar pentru acest scop şi după acea trebuie să avem certitudini şi garanţii că până în noiembrie se va face centrala”, a declarat Băişanu.

Primăria Suceava este nevoită să vândă terenul pe care se va construi noua centrală termică a municipiului, în suprafaţă de cinci hectare, societăţii care realizează investiţia, în speţă Bioenergy SRL, al cărei unic acţionar este firma bucureşteană Adrem Invest. Primarul Ion Lungu a declarat că acest lucru a fost impus de Raiffeisen Bank  în contractul de finanţare semnat la Viena în data de 21 martie. Vânzarea celor cinci hectare către Bioenergy va fi supusă aprobării în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din data de 18 aprilie. Pentru realizarea investiţiei de la Suceava, Reiffeisen Bank i-a aprobat firmei Bioenergy un credit de 62,7 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii cer atenţie maximă la vânzarea terenului pentru construirea noii centrale termice a Sucevei.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii cer atenţie maximă la vânzarea terenului pentru construirea noii centrale termice a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei